čt., 1. listopad 2018 22:42

Manchester City si poradil s Fulhamem a postupuje v EFL Cupu dále

Autor obou branek zápasu Brahim Diaz Autor obou branek zápasu Brahim Diaz Zdroj: twitter.com/ManchesterCity
Manchester – Vedoucí tým anglické Premier League Manchester City ve čtvrtek večer přivítal na domácím stadionu v osmifinále EFL Cupu Fulham a utkání slibovalo bezpochyby atraktivní podívanou.

Trenér Citizens Pep Guardiola udělal oproti pondělnímu ligovému šlágru proti Tottenhamu hned deset změn a v základní sestavě se tak objevili i mladíci Brahim Diaz, Phil Foden nebo nezkušený golman Arijanet Muric. Na druhé straně kouč Slaviša Jokanović vsadil zejména na zkušenost ostříleného kanonýra André Schurrleho nebo nejlepšího letošního střelce Fulhamu Aleksandara Mitroviče.

Domácí od začátku dominovali, což přineslo ovoce v 19. minutě. Rohový kop sklepnul Fabian Delph přímo před Brahima Díaze, který nastřelil stojícího útočníka Fulhamu Mitroviče, čímž otevřel skóre. Citizens gól povzbudil a o čtyři minuty později mohli zvýšit svůj náskok již o dvě branky, ale střela Delpha letěla vysoko nad svatyni Sergia Rica. Ve 33. minutě se po sklepnutí Fodena ocitl v šanci domácí Sané, ale jeho prudká rána putovala vysoko nad pravou tyč branky Fulhamu.

Hosté vsadili zejména na brejkové situace, ale přes zkušenou stoperskou dvojici Stones – Kompany se k finální fázi nedostávali. Naopak fanoušky na Ethiad stadium mohl ještě před poločasem potěšit Foden, který si naběhl na fantastický De Bruyneho centr, avšak jeho pokusu chyběly k úspěchu jen centimetry.

Do druhého poločasu vstoupili opět aktivněji hráči Manchesteru City. V 54. minutě se dostal do dobré šance Kevin De Bruyne, jehož technická střela putovala těsně nad břevno. Domácí podruhé udeřili o deset minut později, kdy se Sané prosmýknul mezi třemi protihráči a vyslal pas do bezprostřední blízkosti branky na Gabriela Jesuse. Ten z hranice malého vápna nastřelil pouze tyč, ale odražený balón se dostal ke střelci první branky Brahimu Diazovi, který se před rozhozenou obranou nemýlil.

Dvoubrankové manko se pokoušel v 77. minutě zvrátit hostující Mitrović, ale jeho průnik zastavil brilantním obranným zákrokem De Bruyne. Citizens kontrolovali hru a Fulham se dostal do šance až v nastavení druhého poločasu, kdy tutovku zahodil opět hostující Mitrović. Manchester City tak roli favorita zvládl a díky dvěma trefám Brahima Diaze postupuje do dalšího kola anglického poháru. Jedinou kaňkou na vítězství Citizens tak může být pouze zranění Kevina De Bruyneho, které na pozápasové tiskové konferenci ohlásil kouč hostů. "Je to nešťastné, ale je mentálně silným hráčem a brzy se vrátí," dodal Guardiola.

Zobrazeno 1829 krát
Naposledy upraveno: pá., 2. listopad 2018 19:43
Pro psaní komentářů se přihlaste