po., 9. leden 2012 13:02

Manchesterské derby ovládl tým United

Již ve třetím kole anglického FA Cupu na sebe narazily týmy z města Manchester. Zápas se odehrál na stadionu Manchesteru City Etihad Stadium 8. ledna 2012 odpoledne. Oba týmy nastoupily do zápasu značně oslabené. City nemohlo spoléhat na bratry Touré, kteří odjeli reprezentovat na Africký pohár národů. Zraněný byl útočník Mario Balotelli a kvůli červené kartě musel odpočívat Barry. Na straně United bylo absencí ještě více, do zápasu nemohli zasáhnout Young, Fabio, Vidič, Cleverley a další. I přes spoustu zraněných hráčů však United dokázali zvítězit 3:2 a postoupili tak do dalšího kola.

Do prvního poločasu vstoupili lépe domácí. Hráči City drželi míč a snažili se prostoupit obranou United. Žádnou nebezpečnou akci však vyplodit nedokázali a toho využili hráči United na druhé straně. V desáté minutě Rooney utekl s míčem, přihrál na pravou stranu na Valenciu, který nacentroval míč do pokutového území, kde se přesnou hlavičkou prosadil právě Rooney.

O dvě minuty později se zrodila další katastrofa pro domácí. Jejich kapitán Vincent Kompany šel do skluzu proti útočícímu Nanimu a rozhodčí se rozhodl vytáhnout červenou kartu. Kompany musel odejít do šaten a United měli po zbytek zápasu početní výhodu. Na obrazu hry se ale nic nezměnilo. City útočilo dál a ve 14. minutě bylo skóre málem srovnáno, ale s nebezpečnou střelou Agüera si poradil brankář hostů Lindegaard. Góly tak nadále stříleli hráči „Rudých ďáblů“, ve 30. minutě přihrál Nani na nabíhajícího Evru, který nacentroval míč před bránu, kde se odrazil k Dannymu Welbeckovi a ten dokázal pohotově zareagovat a zvýšit tak skóre na 2:0 z pohledu United.

Za dalších deset minut se stav zápasu opět změnil, Kolarov fauloval ve vápně Welbecka. Rozhodčí se rozhodl odpískat penaltu, kterou nadvakrát proměnil Wayne Rooney. Do konce prvního poločasu se již nic významného neudálo a tak mohli být spokojení hráči hostů, kteří odcházeli do šaten s třígólovým vedením.

I do druhého poločasu nastoupili domácí lépe. Brzy po začátku totiž vstřelil jejich první gól, z trestného kopu, Kolarov. V 60. minutě se odehrál velký návrat. Paul Scholes, který po konci minulé sezony odešel do fotbalového důchodu, se vrátil na trávník v dresu Manchesteru United. Již o čtyři minuty později však Scholes chyboval, jeho nedůraznou přihrávku vystihl jeden z hráčů Citizens a akce skončila gólem Segia Agüera. Stav byl 2:3 z pohledu domácích a ti se nechtěli vzdát a nadále se tlačili do dalších zakončení. Velkou příležitost měli v samém závěru, kdy Ferdinand fauloval Richardse. K zahrání volného přímého kopu se znovu postavil Kolarov, tentokrát však dánského brankáře ve službách United nepřekonal. Obhájce trofeje tak vypadl již ve třetím kole. United uhájili náskok 3:2 a postupují do dalšího kola.


Sestavy:
Manchester City: Pantilimon - Kolarov, Lescott, Kompany, Richards - de Jong, Milner - Johnson (46. Savič), David Silva (46. Zabaleta), Nasri (82. Hargreaves) - Agüero
Manchester United: Lindegaard - Evra, Ferdinand, Smalling, Jones - Nani (60. Scholes), Giggs, Carrick, Valencia - Rooney, Welbeck (75. Anderson)

Branky:
48. Kolarov, 64. Agüero - 10. a 39. Rooney, 30. Welbeck

 

Foto:
http://4.bp.blogspot.com/-s-y_Fzwhgxs/TncfrOt2ypI/AAAAAAAAAGM/iDDJSu03Hf8/s1600/fa-cup-logo.jpg

Zobrazeno 1870 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:42
Pro psaní komentářů se přihlaste