ne., 7. říjen 2012 17:23

Martin Veselovský na Univerzitě Palackého v Olomouci.

Krajské volby se blíží, i proto přijel tento týden Radiožurnál natáčet přímo na půdu Univerzity Palackého živý vstup do svého pořadu Volební speciál Martina Veselovského. Samotnému vysílání předcházelo setkání se studenty s cílem poučit budoucí potencionální žurnalisty a moderátory o praktické části této profese. Mnoho z nich právě to přimělo zúčastnit se večerního přenosu.

Pozvání do pořadu přijali Jiří Rozbořil (ČSSD), Markéta Záleská (ODS), Alexandr Černý (KSČM), Bořivoj Šarapatka (TOP09 a starostové) a Jana Zwyrtek (nezávislí). Moderátor se snažil zjistit, jak jednotlivé strany chtějí pokračovat v oblasti rozvoje Olomouckého kraje nebo jaké navrhují alternativy k zodpovědné politice bez navyšování už tak vysokého zadlužení kraje (více než 4 miliardy – pozn. red.). Mluvilo se také o kauze Romana Smetany, který před dvěma lety přimaloval na předvolební bilboardy kandidátům tykadla. Tuto otázku Martin Veselovský směřoval zejména na Markétu Záleskou, protože ODS ve snaze přiblížit se voličům si je na své bilboardy při letošní kampani sama namalovala. Pozornost na sebe také upoutala Jana Zwyrtek větou:  „Chci, abych byla slyšet více než hejtman.“

Drouhou polovinu pořadu vyplnily dotazy publika. Tomáš Gregar se zeptal, proč si kandidáti myslí, že jsou projekty kofinancované Evropskou unií výhodné. Jako příklad uvedl projekt modernizaci letiště v Přerově, které stálo už stopadesát milionů korun. Alexandr Černý, i když nechce více zadlužovat kraj, tak souhlasí s modernizací. Mohlo by to mít významný vliv na rozvoj kraje.

Studenti univerzity mohli také navštívit besedu s Martinem Veselovským a Romanem Růžičkou ve ve dvě hodiny odpoledne. Ti rozdali mnoho užitečných rad a přidali i několik humorných příběhů ze své dlouholeté praxe.

Záznam celého pořadu naleznete zde.

 

 

Zobrazeno 1685 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:43
Pro psaní komentářů se přihlaste