po., 27. listopad 2017 20:50

Meat Design opět rozzářil Ostravu

Meat Design Meat Design Zdroj: Valentýna Ondřejová
Ostrava - Přehlídka autorské tvorby českého, slovenského, polského a maďarského produktového designu v industriálních kulisách srdce Ostravy. Jedním slovem Meat Design. Minulý víkend, od 24. listopadu do 26. listopadu, mohli návštěvníci v prostorách Dolní oblasti Vítkovic v Ostravě navštívit třetí ročník Meat Designu plného špičkových designérů, inspirace a talentu.

Už potřetí Ostrava uspořádala pro milovníky krásných věcí designem nabitý víkend. Areál se pro obšírnou veřejnost otevřel v pátek v deset hodin ráno a trval po celý víkend až do neděle do čtyř hodin odpoledne. Na místě bylo možné zakoupit vystavující produkty, jako byly například šperky, kožená pouzdra, bytové doplňky, porcelán, knihy, deníky a mnoho dalšího. Výběr byl opravdu veliký. Z vystavujících se zde představili například TON, BAANTAL, Stehlík design, BOMMA, Láskočas, Papelote, Soffa, Ty Identity a Samett. "Snažíme se nabízet široké spektrum interiérového designu," uvedla kreativní ředitelka akce.

Nechybělo ani občerstvení a nabídka výběrové kávy, kdy pro tzv. Meat Food organizátoři vyhranili prostor s posezením. Pořadatelé připravili také dětský koutek s programem i pro děti.

Výstavní část doplnily projekce, besedy, workshopy, soutěže a večírky. Na přednáškách se například představila Lucie Koldová, nejvýraznější a nejtalentovanější česká designérka poslední doby, duo designérů Jan Plecháč a Henry Wielgus či interiérová designérka Hana Matějková. Workshopy zase nabídly školu vaření, možnost proměny svého domova, skládání papíru nebo tvoření vánočních dekorací. Součástí byly i filmové projekce o designu.

Meat Design se poprvé uskutečnil v roce 2015 a jeho pořadatelem je YEN design s.r.o. Na tomto projektu se podílí široká škála lidí, výkonným ředitelem je Martin Lehocký, kreativní ředitelkou Karolína Skórková, architektem Ondřej Turoň, šéfem produkce Martin Lindovský a Ela Chmiel obstarává zahraniční vystavující a produkci a další.  

Zobrazeno 2068 krát
Naposledy upraveno: st., 29. listopad 2017 22:21
Pro psaní komentářů se přihlaste