so., 3. prosinec 2016 18:42

Metalisti se mstí křesťanům za zrušený koncert

Zpěvák kapely Root Jiří "BiggBoss" Walter Zpěvák kapely Root Jiří "BiggBoss" Walter Zdroj: Archiv kapely
Valašské Klobouky - Metaloví fanoušci v okolí Valašských Klobouk podepisují internetovou petici pro zrušení vánočního koncertu křesťanské hudební skupiny Adorare, plánovaného na 18. prosince. Jedná se o odpověď na zrušení koncertu kapel Root a Törr. „Touto peticí nesouhlasíme s proběhnutím akce vánočního koncertu kapely Adorare z důvodu prosazování náboženských ideologií, se kterými nesouhlasíme,“ uvedli autoři petice.

Metalový koncert plánovaný na sobotu 19. 11. zrušili organizátoři na návrh několika věřících obyvatel s podporou faráře a města. Kapely totiž údajně šíří satanismus. „Občané si nepřáli, aby takové kapely v zařízení města vystupovaly. Ve Valašských Kloboukách je na 80 procent věřících lidí, to sehrálo svou roli. Vedení města jejich názor respektuje,“ nastínil ředitel Kulturního a vzdělávacího střediska Valašské Klobouky Jaroslav Baloušek.

Okamžitě se zvedla vlna nevole a na Valašské Klobouky se zaměřila mediální pozornost. “Cítím se jak v roce 1984. O žádný satanismus nejde, neděláme nic nezákonného. Od revoluce se nám něco podobného nestalo,” vyjádřil se bubeník kapely Törr Radek Sladký. Na sociálních sítích mezitím probíhá komentářová válka mezi fanoušky a věřícími.

Petice proti koncertu Adorare už přesáhla 2 tisíce hlasů. „Co se týká petice, zatím nechci předjímat, jak se situace bude vyvíjet,“ řekla starostka Valašských Klobouk Eliška Olšáková. „Jak víme, akce vyvolává reakci,“ dodal jeden z iniciátorů zákazu metalového koncertu, kaplan František Ponížil.

Zobrazeno 3518 krát
Naposledy upraveno: ne., 4. prosinec 2016 17:11
Pro psaní komentářů se přihlaste