so., 26. listopad 2016 18:34

Michal Čajkovský odchází do KHL

Michal Čajkovský Michal Čajkovský Zdroj: HC Sparta Praha
Praha – Sobotní podvečer byl pro hokejovou Spartu rušný. Z klubu odešel klíčový hráč Michal Čajkovský. Pozitivnější pro pražany je prodloužení smlouvy z pěti hráči.

Sobotní večer přinesl fanouškům hokejové Sparty smutnou zprávu. Slovenský obr Michal Čajkovský mění své působiště. Ze Sparty míří stejnou cestou jako byvalý spoluhráč Jan Buchtele. „O Michala Čajkovského byl dlouhodobě velký zájem, ale zůstával v našem týmu. Nyní už ovšem využil dohody, kterou jsme s ním měli, a odchází,“ říká sportovní manažer a hlavní kouč Jiří Kalous. Nejproduktivnější obránce minulé sezóny je letos s 12 body (7+5) čtvrtý mezi beky extraligy.

Michal Čajkovský přišel do Sparty v roce 2015 a ihned se stal pilířem obrany pražanů. Využíval nejen své tvrdé střely, které se brankářům extraligy objevovaly v nočních můrách, ale i svou stavbou těla, na které pracoval během minulého angažmá s Alexandrem Ovečkinem. Tvrdý bek tedy vyztuží obranné řady Jekatěrinburgu. „Nechceme jakémukoli hráči bránit v jeho hokejovém rozvoji. Michalovi bych chtěl za celou Spartu poděkovat a popřát mu hodně úspěchů v dalším angažmá,“ dodal trenér Kalous.

Sparta však tuto ztrátu kádru kompenzovala prodloužením kontraktů hokejových dvojčat Lukáše Pecha a Petra Kumstáta. Smlouvu prodloužili i Lukáš Klimek, Jan Piskáček a Vladimír Eminger. „Všichni působí ve Spartě již čtvrtou sezonu a patří mezi opory týmu. Jsme rádi, že se nám podařilo včas prodloužit kontrakty a máme jistotu, že u nás budou i v dalších letech. V průběhu sezony budeme pokračovat v jednáních s dalšími hráči, abychom měli včas kostru týmu pro další rok,“ uzavřel události dne Jiří Kalous.

Zobrazeno 2644 krát
Naposledy upraveno: ne., 27. listopad 2016 13:40
Pro psaní komentářů se přihlaste