po., 5. prosinec 2016 10:16

Mikuláš dorazil do Krumlova a rozdával nadílku

Mikulášská nadílka v Českém Krumlově Mikulášská nadílka v Českém Krumlově Zdroj: Radka Kmochová
Český Krumlov - Druhá adventní neděle nepřinesla na krumlovské náměstí jen punč, dobré jídlo, koledy a muziku. Svou návštěvou potěšil Mikuláš se svým andělským i čertovským doprovodem zejména děti. Nikomu nevadilo, že přišel již o den dříve.

„Je sice 4. prosince a my víme, že Mikuláš chodí až o den později, ale slyšeli jsme, že v Českém Krumlově je tolik hodných dětí a aby je Mikuláš všechny stihnul navštívit a obdarovat, přijel k nám už dnes." Těmito slovy přivítali návštěvníky v 16:30 hodin moderátoři Jan Palkovič a Ivo Janoušek. Jak jinak, než v andělských převlecích.

Účast byla opravdu hojná. Před pódiem stáli rodiče se svými dětmi, které netrpělivě čekaly na příchod Mikuláše. Ten si ale dával na čas, a tak pro zpříjemnění dlouhé chvíle vyhrávala "čertovská kapela" Rybníkáři. A to doslova. S jejich čertovskými kostýmy totiž vypadala opravdu jako z pekla. Po celou dobu trvání akce měla několik dalších vstupů. Zahrála několik známých písní jako například Boty proti lásce nebo Babičko, nauč mě charleston.

Na třech místech náměstí byla připravena čertovská stanoviště s andělskou pomocí. Děti si tak mohly vyzkoušet například házení železných podkov do koše. „Házení podkov se mi moc líbilo. Chtěla bych jít ještě jednou. Těším se, až přijde Mikuláš, protože jsem byla hodná, a určitě dostanu nadílku," řekla desetiletá Ludmila Švancárová.

Po nějaké chvíli Mikuláš opravdu dorazil. Dokonce se svým velkolepým doprovodem z nebe i pekla. Čerti se postavili jako ochránci pod pódium a andělé vybírali z řad dětí ty, které budou moci říct Mikuláši básničku nebo zazpívat písničku. Štěstí se usmálo na pět nebojácných a šikovných dětí. Mezi nimi se objevil jeden velmi šikovný chlapec Sebastian. Zazpíval Mikuláši svou vlastní složenou píseň.

Pro ostatní děti byla nadílka také připravena. Mikuláš, andělé i čerti se rozzutekli po celém náměstí a všem rozdávali perníky. Usměvavé tváře byly vidět na každém kroku. Po odchodu Mikuláše se Rybníkáři chopili nástrojů a svou hudbou těšili návštěvníky až do konce. Děti jedly perníky, rodiče pili punč a všichni si společně užívali krásnou atmosféru druhé adventní neděle.

 

Zobrazeno 2071 krát
Naposledy upraveno: út., 6. prosinec 2016 15:58
Pro psaní komentářů se přihlaste