út., 6. prosinec 2011 01:24

Mikulášské pondělí ve znamení tragédií

Včera bylo v České republice zaznamenáno pět úmrtí způsobených železniční dopravou. Celkově tak jde již o 201 nehod pro letošní rok. Hlavním důvodem je netrpělivost a nerespektování zákonů. Pokud se bude množství nehod do konce roku zvyšovat stejným tempem jako v posledních dnech, je velice pravděpodobné, že konečný součet překročí zatím nejvyšší počet mrtvých z roku 2006 (209).

V pondělí 5. 12. 2011 krátce po dvanácté hodině přišel o život šestatřicetiletý muž. Tragédie se udála na železničním přejezdu v centru Zlína. Zřejmě se jednalo o sebevraždu, jelikož výstražná světelná signalizace v té době jasně upozorňovala na přijíždějící vlak. Policejní mluvčí uvedla, že podle výpovědí svědků se muž vrhl před vlak úmyslně a ihned svým zraněním podlehl.

Po třinácté hodině srazil vlak jedoucí po trase Olomouc – Brno osobu, která vedla kolo přes chráněný železniční přejezd ve Vranovicích. Jednalo se o muže ve věku sedmdesáti devíti let, který nedbal stažených závor ani výstražných světel. Bohužel okamžitě po střetu zemřel. Škoda způsobená na vlaku činí 50 000 korun.

K další nehodě došlo ve 14:20 v Českých Budějovicích. V kolejišti mimo železniční přechod zemřel neznámý muž poté, co byl sražen vlakem jedoucím do obce Kájov. Proč k neštěstí došlo, policie stále šetří.

Čtvrtou osobou, která včera tragicky zemřela při střetu s vlakem, byl neznámý chodec, který se pohyboval mimo veřejně přístupný prostor kolejiště v Hájích na Slezsku. Jde zatím o dvousté úmrtí na českých železničních tratích za rok 2011.

Po osmnácté hodině usmrtil vlak Express City (Varšava – Vídeň) chodce v Otrokovicích. Totožnost mrtvého zatím nebyla zjištěna. Železniční doprava byla v tomto úseku zhruba na dvě hodiny zastavena.



Zdroje:

http://www.pozary.cz/clanek/49534-smrt-na-zeleznicnich-prejezdech-dnes-uz-dvakrat/

http://www.udalosti112.cz/udalosti-dne/pet-mrtvych-chodcu-tragicke-odpoledne-na-prejezdech.html

http://tn.nova.cz/zpravy/regionalni/tragedie-na-prejezdu-v-budejovicich-vlak-zabil-chodce.html

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/regiony/155753-cerny-rok-na-kolejich-zemrelo-uz-201-lidi/

http://www.google.cz/search?q=vlak&hl=cs&prmd=imvns&source=lnms&tbm=isch&ei=RF7dTsPZI6SO4gSQrKDLAg&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&cd=2&ved=0CBgQ_AUoAQ&biw=1140&bih=533

 

Zobrazeno 3416 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:42
Pro psaní komentářů se přihlaste