st., 23. listopad 2011 22:28

Moderní věž z olomouckého sila?

Město Olomouc bude brzy k nepoznání. Kromě přestavby Prioru se bude i nadále budovat a modernizovat. Do lety sešlé věže sila, která se nachází u nádraží v Litovelské ulici, se pustí developerská společnost Hopr Group, která nyní získala stavební povolení.Vize společnosti spočívá v přeměně zastaralého sila  v prosklenou věž se špičkově vybavenými kancelářemi.

Silo vzniklo na začátku dvacátých let, ale dnes se již nevyužívá. I přesto, že se silo změní k nepoznání, zachová si svůj malý díl. „Z původního objektu zůstane nosná část. Novou budovu vytvoříme okolo a nad budovou starou,“ objasnila Bohdana Hošková, předsedkyně představenstva společnosti Hopr Group, která má již 15letou tradici.

Budoucí administrativní objekt, který ponese jméno Silo Tower Olomouc, zprostředkuje svým nájemcům úžasný pohled na celé město, protože i nejspodnější patro bude umístěno vysoko nad zemí.

Se stavebními pracemi by se mělo začít na podzim příštího roku. Do té doby bude Hopr Group vybírat dodavatele stavby. „Do konce roku 2013 bychom měli mít vše hotové,“ ujišťuje Hošková.

 

Foto:

http://www.hoprgroup.cz/projekty.php?page=silo_olomouc

 

Zobrazeno 2844 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:41

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste