čt., 19. březen 2020 00:48

Módní impérium LVMH začíná místo parfémů vyrábět zdarma dezinfekce do nemocnic

Guerlain Guerlain Zdroj: Instagram Guerlain
Francie - Světoznámé luxusní značky jako Dior, Luis Vuitto, Fenty Beuty, Moët, Givenchy a Guerlain spadající pod francouzský koncern Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) se rozhodly pozastavit svou činnost a uprostřed koronavirové krize ve Francii začaly vyrábět dezinfekční gely zdarma pro nemocnice.

I přesto, že značky vyrábí nejluxusnější kosmetiku a parfémy na světě, v současnosti je největší luxus zdraví, a to si LVMH moc dobře uvědomuje. Dior, Givenchy a Guerlain tak zareagovaly na současnou krizi související s šířením koronaviru velice solidárně. Do konce týdne by měly jejich továrny vyprodukovat 12 tun dezinfekčního gelu a tyto zásoby poté bezplatně předat francouzským nemocnicím, konkrétně největšímu nemocničnímu systému na světě - Assistance Publique-Hôpitaux de Paris. Tuto činnost hodlají udržet dokud pude potřeba.

Bleskové reakce a flexibilní myšlení francouzského magnáta tak dokazuje, proč je právě on lídrem v luxusu. Kromě zajištění gelů, jež je po celém světě zoufalý nedostatek, také svým zaměstnancům, kteří mohou pořád chodit do práce a nehrozí jim tedy propuštění. Není to poprvé, co solidárně reaguje na tragickou událost. Loni v dubnu přispěl LVMH také na opravy shořelé katedrály Notre Dame.

Zobrazeno 946 krát
Naposledy upraveno: čt., 19. březen 2020 09:48
Pro psaní komentářů se přihlaste