út., 14. listopad 2017 12:42

Moravské divadlo v Olomouci se již tradičně zapojí do Noci divadel

Noc divadel 2017 Noc divadel 2017 Zdroj: www.nocdivadel.cz
Olomouc - Třetí listopadová sobota bude patřit všem divadelním nadšencům. V sobotu 18. listopadu se již po páté otevře zákulisí českých i moravských divadel. Každý zvědavec se tak v nočních hodinách může přijít podívat, jak to v divadle funguje. Motto letošního roku nese název Forever young. „Z podnětů od mnoha divadel vyplynulo, že svou největší výzvu vidí v oslovení náctiletých diváků. Proto jsme se rozhodli pátou Noc divadel věnovat právě mladšímu publiku," vysvětluje pro server Kultura21 za organizátory Pavla Petrová, ředitelka Institutu umění - Divadelního ústavu.

Již po čtvrté se Noci divadel zúčastní i divadelní instituce v Olomouci. „Do noci divadel se zapojí také Moravské divadlo Olomouc, které otevře zájemcům své zákulisí," řekl ČTK mluvčí divadla David Kresta. Plánovaný start akce je od 16 hodin s tím, že každá prohlídka vypukne vždy v celou hodinu. Poslední výlet po zákulisí začne ve 20 hodin. Kapacita jedné prohlídky je 40 návštěvníků, proto je potřeba mít místenky, které lze zarezervovat na pokladně divadla. „Exkurze v Moravském divadle bývají tradiční součástí oslav Dnů evropského dědictví, kvůli rozsáhlé prázdninové revitalizaci divadla jsme je však museli zrušit. Noc divadel je největším divadelním svátkem svého druhu u nás, a proto jsme se rozhodli zájemcům vše vynahradit a zahrnout prohlídky divadla do letošního programu. Bude nám ctí, přivítat vás v Moravském divadle a poodhalit něco ze zákulisí naší práce. Večerní čas prohlídek jistě umocní atmosféru celé akce," uvedl ředitel Moravského divadla Pavel Hekela.

Minulý rok se akce zúčastnilo 130 divadel, která celkem hostila nad 50 tisíc návštěvníků. Program byl opravdu bohatý a jinak tomu nebude ani letos. Pro divaký jsou připraveny stovky představení, noční prohlídky, divadelní dílny a různé zajímavé performance. Vstupné je zdarma, nebo za symbolickou částku.

Zobrazeno 2007 krát
Naposledy upraveno: pá., 17. listopad 2017 17:05
Pro psaní komentářů se přihlaste