po., 26. říjen 2015 20:11

Mostecké házenkářky nezaváhaly ani v odvetě

Itálie, Cassano Magnano - Ani domácí prostředí nepomohlo italskému týmu Cassano Magnano k výhře. Italky i napodruhé prohrály s Baníkem Most, tentokrát 20:27.

Jediný český ženský zástupce v Poháru EHF měl nahráno z prvního zápasu, kdy doma zvítězil vysokým rozdílem 30:17. I samotné hráčky přiznávaly, že by muselo přijít totální selhání, aby se z postupu radovaly jejich vyzyvatelky. Do Itálie vyrazili Černí andělé, jak se mosteckému týmu přezdívá, už ve čtvrtek večer.

Hráčky českého klubu si během pátku prohlédly Milán, v sobotu už se ale plně koncentrovaly na zápas. A to vcelku úspěšně. Obrannou hrou nepouštěly protihráčky do vedení, o což jim ostatně i šlo. Vedení Baníku se s poločasovým hvizdem sudích rovnalo dvěma brankám (9:11).

V podstatně komornější atmosféře, než kterou vytvořili mostečtí fanoušci minulý víkend, si šli Černí andělé za vítězstvím. K tomu jim opět výrazným způsobem pomohly dvě slovenské legionářky, které si na své konto připsaly sedmnáct branek z celkových sedmadvaceti.

Kouč Černých andělů Ľuboš Hudák ani tentokrát nejásal z výkonu svých hráček. „Úvod střetnutí nám vyšel a dostali jsme se hned do vedení. V průběhu prvního poločasu ale Italky zpřesnily hru a my naopak udělali mnoho technických chyb. Ve druhé polovině jsme zlepšili hru v obraně a stříleli jednoduché góly. Nakonec jsme i přes náš úplně nevydařený výkon dosáhli vítězství 27:20," komentovat zápas Hudák.

Soupeřem mosteckého týmu ve třetím kole Poháru EHF bude ruský velkoklub Dinamo-Sinara, se kterým se utkají Mostečanky 14. a 21. listopadu. Dvojzápas by měly české mistryně zahájit na palubovce soupeře, ale v současné době probíhají jednání, zda by se nemohly oba zápasy odehrát v severočeském městě.

Sestava a branky Baníku: Bezpalcová, Smolová, Müllnerová – Szarková 9, Súkenníková 8, Jeřábková 3, Zachová 3, Růčková 2, Chmelařová 1, Dvořáková 1, Borovská, Gakidová, Martínková, Matoušková

Zobrazeno 1935 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. únor 2024 22:18
Jan Krejcar

Student druhého ročníku žurnalistiky. Milovník evropské politiky, Pobaltí a v současné době expert na rumunskou politiku.
Bývalý redaktor DHK Baník Most.
Rozhodčí OFS Most.
Častý účastník diplomatických simulací a dalších debatních akcí.

Pro psaní komentářů se přihlaste