ne., 18. říjen 2015 17:43

Mostecké házenkářky rázně nakročily do pohárové Evropy

Most – Důležitý krok k postupu do dalšího kola Poháru EHF udělaly mostecké házenkářky. V sobotním podvečeru udolaly italský tým Cassano Magnano 30:17.

Černí andělé, jakožto jeden ze dvou českých dámských klubů v pohárové Evropě, do zápasu nevstoupili ideálně. Dvakrát s italským protivníkem ztráceli, když prohrávali 5:6 a 6:7. Poté se ale svěřenkyně trenéra Ľuboše Hudáka nastartovaly dvěma slepenými góly. Od té chvíle byly domácí hráčky daleko aktivnější než jejich soupeřky z Itálie. Do poločasu si mostecké házenkářky vypracovaly pětibrankové vedení, do kabiny odcházely za stavu 15:10.

Ve druhé části už domácí hráčky jasně dominovaly. Prosazovaly se ze všech pozic, na spojce především Simona Szarková a z křídla jí sekundující slovenská kolegyně Lucia Súkenníková. Baník navyšoval své vedení, které po osmačtyřiceti minutách zápasu narostlo na deset branek.

Ani s tímto vedením se však úřadující mistryně České republiky nespokojily. Do závěrečné sirény povolily Italkám pouhé tři branky. Samy jich vsítily šest a do sobotní odvety si tak povezou skvělý třináctibrankový náskok. Vítěz tohoto duelu se v dalším kole střetne s ruckým týmem Dinamo Sinara.

Trenér Ľuboš Hudák ale přesto s výkonem některých hráček zcela spokojený nebyl. „Budeme se muset důkladně připravit na odvetu, abychom náš slušný náskok z dnešního utkání v Itálii potvrdili postupem do dalšího kola,“ okomentoval výsledek zápasu Hudák.

Sestava Baníku Most a branky: Bezpalcová, Müllnerová, Smolová – Szarková 8, Súkenníková 6, Zachová 5, Matoušková 3, Borovská 2, Dvořáková 2, Růčková 2, Chmelařová 1, Jeřábková 1, Gakidová, Jungová, Parthová, Martínková

Zobrazeno 1953 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. únor 2024 22:05
Jan Krejcar

Student druhého ročníku žurnalistiky. Milovník evropské politiky, Pobaltí a v současné době expert na rumunskou politiku.
Bývalý redaktor DHK Baník Most.
Rozhodčí OFS Most.
Častý účastník diplomatických simulací a dalších debatních akcí.

Pro psaní komentářů se přihlaste