st., 30. březen 2016 18:11

Mosteckým fotbalistům se ve třetí lize stále nedaří

Písek - Česká fotbalová liga, třetí nejvyšší fotbalová soutěž u nás, letos přivítala tři týmy z druhé ligy, které do ČFL sestoupily. Nejhůře z těchto tří týmů si zatím vede Baník Most, který se nachází na konci tabulky. Ve 22. kole Most cestoval na půdu jihočeského Písku.

Baník v letošním ročníku prožívá těžké chvíle, okupuje sedmnáctou pozici dvacetičlenné tabulky, se ziskem pouhých dvanácti bodů. Původně jich měl mít ještě o šest více, ale tyto body byly Mostu odečteny za nezaplacený přestup zahraničního hráče.

Domácí tým měl drtivý vstup do zápasu. Již ve třetí minutě využil centr Vojtěch Zeman, který hlavou nedal mosteckému gólmanovi šanci. O tři minuty později měli písečtí fotbalisté šanci skórovat z pokutového kopu, mostecký brankář Tino Divkovič ale píseckého střelce vychytal. Jenže v jedenácté minutě se opět prosadil Vojtěch Zeman, tentokrát střelou z dvaceti metrů.

Mostečtí fotbalisté se z těchto branek vzpamatovávali jen těžko. A když už se hra začínala vyrovnávat, Písek udeřil potřetí. Přímý volný kop z necelých dvaceti metrů proměnil Václav Milec, který obstřelil zeď. Poté Písek přepustil hostům tempo hry, ale chvíli před koncem poločasu udeřil počtvrté. Němec obešel brankáře, ale míč již do branky dopravit nedokázal.

Ve druhém poločase začali mostečtí lépe, jenže brankou žádná z jejich akcí neskončila. Domácí totiž velmi pozorně bránili. Hra se tak odehrávala ve středu hřiště, k žádným vážnějším situacím před brankami už nedošlo. Písek tak celkem zápas ovládl 3:0.

Dvoubrankový záložník Vojtěch Zeman měl ze svých branek pochopitelně radost. „Ještě nikdy jsem v mistrovském utkání za Písek neskóroval a dneska jsem dal hned dva góly, takže jsem spokojený. Druhou branku jsem vstřelil mojí 'slabší' levou nohou, ale byla parádní. Moc nechybělo, abych ve druhé půli zkompletoval hattrick, což se mi nepovedlo, ale i ty dva góly mě budou něco stát do týmové kasy," řekl po zápase webu píseckého klubu úspěšný střelec Zeman.

Zobrazeno 2561 krát
Naposledy upraveno: út., 12. březen 2024 18:19
Jan Krejcar

Student druhého ročníku žurnalistiky. Milovník evropské politiky, Pobaltí a v současné době expert na rumunskou politiku.
Bývalý redaktor DHK Baník Most.
Rozhodčí OFS Most.
Častý účastník diplomatických simulací a dalších debatních akcí.

Pro psaní komentářů se přihlaste