po., 24. říjen 2016 13:23

Motorkáři na Vysočině symbolicky zavřeli silnice

Ovál před žďárským stadionem byl obsypán motorkami různých typů Ovál před žďárským stadionem byl obsypán motorkami různých typů Zdroj: motorkari.cz
Žďár nad Sázavou – Sezónu motorkáři tradičně ukončují zavíráním silnic. Úderem sobotního poledne se na ovále před zimním stadionem ve Žďáře nad Sázavou setkaly stovky motorkářů a jejich příznivců. Za doprovodu rockové hudby se pak po druhé hodině v hromadné formaci motorky rozjely směrem na Nové Město na Moravě. Účastníky neodradilo ani poměrně chladné počasí.

Ogranizátoři z motorkářského klubu Indian Givers se na akci díky zkušenostem z minulých let dobře připravili. Nutná byla spolupráce s dopravní policií před začátekem a skončením akce, zejména však při hromadné vyjíždce. Její trasa tentokrát vedla ze Žďáru seměrem na Počítky, Nové Město na Moravě a pak zpět do Žďáru. Policisté museli i přes nelibost ostatních řidičů uzavřít několik křižovatek, aby kolona stovek motorkářů mohla pohodlně projet.

Pro účast na akci neplatila žádná omezení, přijet mohl kdokoliv na jakémkoliv stroji. Vedle silných motorek tak přijely i skůtry a mopedy. „Je to hlavně o setkání lidí se stejným zájmem. Je to také jedna z možností, kdy si mohou ostatní v klidu prohlédnout širokou škálu motorek," řekl Žďárskému Deníku jeden z organizátorů Pavel Musil.

Odpolední program na žďárském oválu trval až do čtyř hodin. Zábava se pak večer přesunula do nedaleké restaurace Corso, kde vystoupila místní hardcorová skupina D.O.P. Vše proběhlo bez větších problémů, což kvitovali návštěvníci, ogranizátoři i dopravní policisté.

Podobné akce mají na Vysočině dlouhou tradici. Kromě zavírání silnic se motorkáři na jaře scházejí na stejném místě, aby silnice naopak otevřeli a motorkářskou sezónu zahájili.  

Zobrazeno 1854 krát
Naposledy upraveno: út., 25. říjen 2016 15:20
Pro psaní komentářů se přihlaste