pá., 7. listopad 2014 16:44

Mozartovo Requiem rozezní další kostel

Po úspěšném koncertu v kostele sv. Mořice v Olomouci, který navštívilo až tisíc diváků, se Mozartovo Requiem rozezní ještě jednou. Tentokrát ve Šternberku ve farním kostele Zvěstovaní Panny Marie. Koncert bude uveden jako součást programu Dny rodu Šternberků a naváže tak na tradici z loňského roku. Letos bude společně vystupovat šest sborů, mezi nimi Chorus Mauritiensis Olomouc, sbor A.M.O.C. Olomouc, Madrigal Komorní chrámový sbor Šternberk nebo například Hanel Collegium Moravský Beroun.

Sóla pak zazpívají známí sólisté olomoucké opery Lea Vítková (soprán), Barbora Martínková-Polášková (alt), Ondřej Koplík (tenor) a Jiří Přibyl (bas). Orchestr složený z hráčů Moravské filharmonie a orchestru Moravského divadla Olomouc řídí Tomáš Klásek. Absolvent oboru hra na fagot JAMU a dirigování u M. A. Macheka.

Tomáš Klásek je také dlouholetým sbormistrem Chorus Mauritiensis Olomouc a pedagogem v ZUŠ Žerotín Olomouc. Koncert začne v 19 hodin a vstupné je 100 Kč. V loňském roce byly oba koncerty, jak v Olomouci, tak ve Šternberku velmi úspěšné.

Zobrazeno 2213 krát
Naposledy upraveno: čt., 11. prosinec 2014 06:30

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste