so., 12. červen 2010 20:04

Muzejní noc ve Vlastivědném muzeu

Včera (11. 6.) proběhla Muzejní noc na řadě míst republiky i v zahraničí. V Česku se zapojila muzea a galerie ve všech větších městech. V Olomouci přichystala pestrý program pro návštěvníky tři muzea. Jedním z nich bylo Vlastivědné.

Vlastivědné muzeum v Olomouci lákalo na akci plakátky s nepřehlédnutelnými nápisy „vstup volný“. Lidé tak ušetřené peníze za vstupné mohli utratit za nabízené občerstvení.  Doprovodná vystoupení byla zajímavá hlavně pro děti, dospělí si prohlédli běžně nepřístupné části muzea.

Program na téma "Hodina dějepravy" se konal v atriu muzea, diváci zhlédli ukázky katovského řemesla, představení loutkového divadla Honza doktorem a divadelní spolek Historia z Prostějova. Největší úspěch měly mučicí nástroje, které si zájemci mohli prohlédnout opravdu z blízka, a děti si mohly hodit rajčaty na pranýřovaného vězně.

Volně přístupné byly také stálé expozice (Pravěk Olomoucka, Od orloje k hodinám, Ohrožené druhy rostlin, Jak se učil dějepis) a výstavy (Herbarium, Svět hraček, Znovuobjevená krása, Olomoučtí ostrostřelci).

V některých městech pokračuje Muzejní noc ještě dnes, v Olomouci ji navštivte zase za rok.

 

 

 

Zobrazeno 2418 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:39
Pro psaní komentářů se přihlaste