st., 4. prosinec 2019 19:26

Muzikál Chlapec a Hvězda opět na jevišti

Oficiální plakát k muzikálu Oficiální plakát k muzikálu Zdroj: https://www.facebook.com/chlapecahvezda/photos/a.2194853424072648/2863053297252654/?type=1&theater
Olomouc - Muzikál napsaný studentem Univerzity Palackého Matějem Taušem se do divadel vrací po dvou letech. Hrát se bude začátkem příštího roku, a to v kompletně novém hereckém obsazení.

Chlapec a Hvězda se odehraje ve dvou premiérách v Divadle K3, které je součástí Uměleckého centra olomoucké univerzity. V úterý 11.2. se v roli hvězdy Báry představí Lucie Kubelková a v roli chlapce Tomáše Jan Jelínek. Druhá premiéra naplánovaná na 12.2. uvede v hlavních rolích Barboru Kostkanovou a samotného Tauše, který je zároveň i režisérem tohoto muzikálu. Představení je doprovázeno živou hudbou.

Příběh vypráví o osudu mladého chlapce, kterého opustí jeho dívka. Zlomeného Tomáše poté osloví hvězda Bára a navzájem se do sebe zamilují. Báru ale nikdo kromě Tomáše nevidí, což zapříčiní, že skončí v nemocnici, kde začne rozkrývat pravdu o událostech posledních dní. Muzikál Chlapec a Hvězda je příběh o lásce a hledání pravdy.

Tauš na ději pracoval od léta roku 2015 kdy teprve jako sedmnáctiletý student psal muzikál na dovolené ve Španělsku. Příběh utvářel v reakci na to, co v té době prožíval. Poprvé se muzikál divákům představil v září roku 2017 v Klubu kultury v Napajedlích. V průběhu sezóny se hrál například i na Malé scéně ve Zlíně nebo v Divadle na Šantovce v Olomouci. Na jaře následujícího roku musela být ale kvůli odchodu členů kapely všechna vystoupení zrušena. O hudební doprovod se tentokrát postará kapela The Stokes, jíž je režisér členem. Tauš je aktuálně studentem prvního ročníku na Katedře divadelních a filmových studií. Právě díky spolužákům, kteří tvoří nový produkční a herecký tým, se povedlo projekt znova obnovit.

O obě premiéry byl extrémní zájem, diváci lístky vykoupili během rekordních čtyřiceti osmi hodin. Pro velkou poptávku již pořadatelé slíbili přípravu dalších repríz.

Zobrazeno 1275 krát
Naposledy upraveno: čt., 5. prosinec 2019 16:28
Pro psaní komentářů se přihlaste