ne., 17. duben 2016 18:42

Mužské superfinále ve florbalu ovládl Chodov

PRAHA - Mužské superfinále v O2 aréně přineslo zajímavou podívanou a velkou bitvu. Výkony brankářů držely ve hře oba týmy, šťastnějšími nakonec byli hráči Chodova. Ti po vítězství 5:4 v základní hrací době slaví svůj první titul v mužské extralize. Utkání sledovalo 12 144 diváku, kteří tak vytvořili nový rekord mužské extraligy v počtu diváků na zápas.

Stejně jako v ženském superfinále se i mezi muži ujali vedení chodovští florbalisté po brance Tomáše Vávry z páté minuty. Vítkovice v následné snaze srovnat stav utkání chybovaly v rozehrávce, čehož využil Patrik Dóža a druhou trefou zvýšil v osmé minutě na 2:0 pro Pražany. 

Vítkovice ale neskládaly své zbraně a ještě do konce první třetiny srovnaly stav utkání na 2:2. Nejprve ve třinácté minutě snížil na 1:2 z vítkovického pohledu Adam Delong, kterému míček před prázdnou branku naservíroval Miloš Tyl. A tři vteřiny před první sirénou srovnal ranou k tyči Lukáš Řezanina. 

Hned v úvodu druhé části mohly jít Vítkovice do vedení, trefily však pouze tyč Mückovy branky. Na to Chodov zareagoval šancí Koutného, jehož ránu do prázdné brány však na poslední chvíli srazili soupeři do autu. Ve 27. minutě však období míru ukončil mladíček Adam Delong. Ten dostal nabito od Švajného a Vítkovice byly poprvé v utkání ve vedení. Chodov dokázal srovnat, ale branka kvůli technickému provinění při rozehrávce volného úderu neplatila. Stav utkání se tedy neměnil. A pohledná podívaná pokračovala.

Chodovské držel nad vodou svými zákroky gólman Mück. Gólman Souček na druhé straně se však nenechal zahanbit, to když ho prověřil výborně hrající Ondrušek. Díky gólu Jana Šebesty z 35. minuty odskočily Vítkovice do dvoubrankového vedení v poměru 4:2. Chodovští však ještě do konce druhé třeniny stačili snížit. Po ráně Davida Bouška tak byl stav před třetí třetinou 4:3 pro Vítkovice. 

Po opatrnějším vstupu do třetí třetiny tempo postupně gradovalo, a přestože Vítkovice byly stále lepším týmem, byl to Chodov, který se radoval z vyrovnávací branky. Ve 47. minutě Martin Koutný dorazil míček za záda gólmana Součka, který měl sice kvůli ataku Dóži stíženou situaci, ale sporný gól přesto platil. Od tohoto gólu ubylo šancí na miminum. Týmy se snažily hlavně poctivě bránit a každá branková situace mohla být tou rozhodující. Ta nakonec přišla v čase 57:25. Brněnský odchovanec v chodovských barvách Tom Ondrušek se zjevil na rohu brankoviště, kam dostal přesný pas od Dóži a Chodov rázem zase vedl, tentokrát 5:4.

Vítkovice se snažily srovnat, ale nepomohla jim ani skoro dvouminutová power-play, kterou zkusily po time-outu. Srovnaly sice gólem z podobné situace jako předtím Chodov, tentokrát však branka neplatila. A protože chodovský obranný val odolal až do závěrečné sirény, mohli se Pražané radovat - získali pro klub z Jižního Města historicky první mužský titul.

 

Zobrazeno 1610 krát
Naposledy upraveno: so., 23. březen 2024 13:35
Pro psaní komentářů se přihlaste