pá., 11. březen 2016 14:39

Na Eurosong letos pojede Gabriela Gunčíková

Na letošním 61. ročníku evropské pěvecké soutěže Eurovision Song Contest bude Českou republiku zastupovat zpěvačka Gabriela Gunčíková s písní I Stand. Soutěž bude hostit švédský Stockholm. Semifinále konající se 10. a 12. května bude vysílat ČT 2, finále poběží 14. května na ČT 1. 
Gabriela Gunčíková - I Stand youtube.com

Píseň od irsko-švédského tria ve složení Christian Schneider, Sara Biglert a Aidan O’Connor vybrala pro Gábinu pětičlenná porota. „Pro mě je to především velká čest. Soutěž má skvělou historii a je to jediný projekt na světě takového rozměru. Je jako evropský pohár ve sportu, ale tady jde o nejlepší píseň a její prezentaci,“ uvedla zpěvačka.

Gunčíková bude vystupovat hned v prvním dnu soutěže - 10. května. Mezi jejími soupeři budou zástupci Arménie, Ázerbajdžánu, Bosny a Hercegoviny, Černé Hory, Estonska, Finska, Chorvatska, Islandu, Kypru, Maďarska, Malty, Moldávie, Nizozemí, Rakouska, Ruska, Řecka a San Marina.

Česko zatím Eurosong nikdy nevyhrálo. Loni zvítězil švédský zpěvák Måns Zelmerlöw s písní Hrdinové a porazil i naše zástupce Martu Jandovou a Václava Noida. Za Česko se pokoušela v soutěži uspět skupiny Kabát a Gipsy.cz nebo zpěvačka Tereza Kerndlová.

Gabriela Gunčíková je známá především svou účastí v televizní soutěži Česko Slovenská Superstar. V soutěži se probojovala až do superfinále. V tom ale prohrála se slovenským zpěvákem Lukášem Adamcem. V anketě Český slavík 2011 se stala „Objevem roku“. Vydala své debutové album Dvojí tvář, které se stalo hned po prvním týdnu prodeje 10. nejprodávanějším albem v ČR. Začátkem roku 2012 vystupovala v muzikálu Kleopatra.

Zobrazeno 2350 krát
Naposledy upraveno: út., 12. březen 2024 18:17
Pro psaní komentářů se přihlaste