út., 1. prosinec 2015 11:03

Na Maltě se českým ragbistům dařilo

Po prohraném zápase se Švýcarskem na domácí půdě vycestoval český ragbyový tým na Maltu. Měl jasný cíl – přivézt si domů bodový zisk. A to se Čechům nakonec i povedlo. Jak to na Maltě probíhalo, popsal mladý ragbyový talent Jiří Pantůček.

Ragbisté odcestovali ve středu z Prahy, v sobotu je čekal zápas. Dny před ním trávili společnou přípravou a tmelením kolektivu. Sestavu měli kompletní, a tak jeli s dobrými vyhlídkami.

 

Myslíš si, že vám prohraný zápas se Švýcary v tomto utkání pomohl?

Nemyslím si, že by nám výrazně pomohl. Možná v motivaci. Prohra se Švýcary nás dost zaskočila, o to víc jsme tentokrát chtěli vyhrát a připsat si další body.

Jak probíhala příprava na zápas?

Na Maltu jsme odjeli o tři dny dříve a v příjemném místním počasí jsme se věnovali intenzivnímu tréninku. Také jsme každý večer sledovali a rozebírali videa našich tréninků a videa ze zápasů Malty, abychom věděli, co od soupeře můžeme očekávat.

V čem vás ragbisté z Malty překvapili?

Chutí vyhrát a svojí agresivitou. Místy byl zápas velmi vyhrocený. Nakonec padla i jedna žlutá karta, a to na moji adresu. Pro mě osobně byl ale tenhle zápas skvělým zážitkem. Ještě nikde jsem neviděl na zápase tolik fanoušků, kteří tvořili skvělou atmosféru. Celkově se jednalo o perfektně připravenou a organizovanou akci, a to jak samotný zápas, tak i vše mimo hřiště. Já jsem si tento "výlet" skvěle užil, i třetí poločas stál za to. 

Jak si nyní česká reprezentace vede v tabulce?

Bohužel kvůli prohranému zápasu se Švýcary jsme se v tabulce dostali pod ně, tedy na druhé místo. Výhra nad Maltou nám ale pomohla snížit bodový náskok Švýcarů na jediný bod, takže ještě není nic ztraceno.

Čeká vás letos ještě reprezentační zápas?

Letos už končíme, jak v extralize, tak s reprezentací. Na jaře budeme dohrávat zápasy s Chorvatskem a Izraelem.

Zobrazeno 2375 krát
Naposledy upraveno: ne., 25. únor 2024 22:59
Pro psaní komentářů se přihlaste