po., 27. duben 2015 21:15

Na "pivko" a dobrou hudbu láká Majáles Ostrava 2015

Jarní vlna oslav zasáhla už i Ostravu. Poslední dubnovou středu tady vypukne dvacátý první ročník Majálesu. Už od začátku měsíce probíhá doprovodný program, který zahrnuje koncerty, divadelní vystoupení nebo sportovní akce. Samotný festival odstartuje Majálesový průvod na téma Jsme Češi a jsme na to hrdí.

Oslavy vypuknou 29. dubna už o půl jedenácté, kdy vyrazí průvod od ostravské Nové radnice do centra města, odkud se účastníci přesunou na tradiční místo konání - do bývalé průmyslové oblasti Dolních Vítkovic. Každý, kdo si na průvod přinese masku, bude mít vstup zdarma, a navíc má možnost vyhrát soutěž o jednu z pěti nejlepších masek. Ceny výhercům předají samotní rektoři ostravských univerzit.

V areálu si organizátoři připravili celkem šest hudebních scén. Mezi hlavní taháky festivalu patří například Horkýže Slíže, Mig21, Marek Ztracený, Prague Conspiracy, Ben Cristovao nebo DJ Wich spolu s LA4. Kromě nálože kvalitní hudby na pódiu uvidíte také akrobatická vystoupení, fireshow a parkour.

„Letošní novinkou jsou dvě scény, a to Red Bull Tour Bus a Jägermeister DJ’s Stage, dále také kulturní UNDG zóna a Chillout zóna Rádia Kolej, kde budou probíhat rozhovory a živá vysílání,“ prozradila na tiskové konferenci dramaturgyně Majálesu Gabriela Kožušníková.

Pro ostravské studenty bude k dispozici rozvoz na koleje VŠB speciálními autobusovými linkami. Pro přepravu po městě bude možné využít posílených spojů MHD.

Vstupenky můžete zakoupit online nebo v předprodeji za 90 Kč, na místě pak budou stát 130 Kč. Pro nadšené fotografy platí v areálu zákaz pořizování obrazových a zvukových záznamů bez předchozí akrdeditace.

Zdroj fotografie zde.

Zobrazeno 1375 krát
Naposledy upraveno: st., 29. duben 2015 22:08
Pro psaní komentářů se přihlaste