so., 19. listopad 2016 09:55

Ostrava zažehne adventní program 26. listopadu

Loňský vánoční strom před budovou Nové radnice Loňský vánoční strom před budovou Nové radnice Zdroj: facebook události
Ostrava – Za přítomnosti primátora Tomáše Macury se v sobotu rozzáří adventní výzdobou Prokešovo náměstí. Zahájí tak letošní celoostravské vánoční trhy.

Program začne u Nové radnice v sobotu 26. listopadu ve čtyři hodiny odpoledne, kdy si užijí jak rodiče, tak i děti. Pro ty organizátoři připravili kreativní dílny, divadelní představení, nebo vystoupení dětského pěveckého sboru. Rodiče se mohou zahřát svařákem, či punčem koupeným ve stáncích vánočních trhů a poslechnout si žesťový kvintet Janáčkovy konzervatoře, nebo folklorní soubor Hlubina. Jedním z bodů programu je stejně jako loni také vyhlášení městské ankety Dobrovolník roku 2016. Anketa má pět kategorií a zapojeni jsou dobrovolníci z organizací Adra, Charita Ostrava, Slezská diakonie a další.

Součástí letošních ostravských trhů bude i tradiční kluziště na Masarykově náměstí. Stánky s trdelníky, punčem a jinými vánočními dobrotami najdou návštěvníci jak tady, tak také na mnoha dalších místech Ostravy.
Primátor slavnostně rozsvítí strom na Prokešově náměstí v 18 hodin. Program končí koncertem zpěvačky Elis, známé jako Objev roku 2014.

Vánoční výzdobu vybrali občané města pomocí internetové ankety. Vítězem ankety se stala koncepce firmy S. O. S. – Dekorace a její výzdoba radnice. Firma používá technologii LED s využitím světelných efektů "flash", ty vytvářejí třpytivý efekt dekorace. Náměstí se naposledy rozsvítí 6. ledna příštího roku.

Zobrazeno 2330 krát
Naposledy upraveno: st., 23. listopad 2016 00:34
Pro psaní komentářů se přihlaste