pá., 12. duben 2019 11:13

Na Šumpersku děti pomáhaly při silničních kontrolách

Akce "Jablko nebo citrón" Akce "Jablko nebo citrón" Zdroj: trnava.dnes24.sk
Šumpersko - Policisté ze Šumperka ve spolupráci se zástupci pobočky Generali Pojišťovny a Krajským koordinátorem společnosti BESIP Charouzem připravili na středu 10. dubna akci s názvem Jablko nebo citron. Jednalo se o preventivně dopravní akci, které se měly možnost zúčastnit také děti ze základní školy v Bušíně a Rapotíně.

Při této akci policisté nejprve provedli běžnou silniční kontrolu a na dětech poté záviselo odměnění řidičů. V případě, že měl řidič vše v pořádku, ho děti odměnily jablkem a případně dalšími připravenými dárky. V opačném případě, tedy když se řidič dopustil jakéhokoli dopravního přestupku, dostal od dětí citron. Během středeční akce děti rozdaly přes 40 jablek, ale také deset citronů.

Cílem této akce bylo připomenout řidičům povinnost bezpečné jízdy. "Důležitým cílem je preventivní působení na samotné řidiče, kteří se v průběhu silniční kontroly setkávají tváří v tvář s těmi nejzranitelnějšími úšastníky silníčního provozu," řekla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. Dalším plusem této akce byla snaha dětem prakticky ukázat, jak probíhá silniční kontrola.

Zobrazeno 1046 krát
Naposledy upraveno: so., 13. duben 2019 20:48
Pro psaní komentářů se přihlaste