ne., 6. březen 2016 13:00

Na tradičním atletickém mítinku v Jablonci dominoval tyčkař Lavillenie

Jablonec nad Nisou – Atletická hala na Střelnici hostila v sobotu večer prestižní atletický mítink Jablonec Indoor Gala. Ten podle očekávání opanoval francouzský tyčkař Renaud Lavillenie. Diváky ohromil skokem ve výšce 603 centimetrů.

Světový rekordman vyhrál v bouřlivé atmosféře tyčkařskou soutěž o parník. Na druhém místě skončil domácí Jan Kudlička s výkonem 574 centimetrů. Nejlepší český tyčkař současnosti si však při posledním soutěžním pokusu poranil patu. „Asi jsem si do ní kopnul, ale nemělo by s tím nic být. Snad. Asi budu mít modřinu," uvedl pro Českou televizi. Nejlepší dorostenecký výkon historie pak zaznamenal Emmanouil Karális z Řecka, který zdolal 554 centimetrů.

Sprinterský závod na 60 metrů ovládl Brit Richard Kilty, který zaběhl čas 6,50 sekundy, a zaznamenal tak druhý nejrychlejší světový čas a nejlepší evropský výkon letošního roku. Český zástupce Jan Veleba byl ve finále sedmý s časem 6,79. Skvělý výsledek zaznamenal také koulař Tomáš Staněk, který si hodem dlouhým 803 centimetrů vylepšil vlastní sezonní maximum. Jeho pokus již nikdo ze soupeřů nepřekonal, a tak se mohl radovat z vítězství.

Mezi sprinterkami dominovala favoritka Michelle Lee Ahyeová z Trinidadu a Tobaga časem 7,10 sekundy. Nad překážkami pak zvítězila Tiffany Porterová z Velké Británie, když se jí podařilo zdolat trať za 7,89. Mezi muži pak překážky nejrychleji zvládnul Američan Jarret Eaton. Tomu se časem 7,54 podařilo vylepšit dosavadní rekord jabloneckého mítinku. V cíli čtvrtý Martin Mazáč zaběhl čas 7,74. Těsně mu tak unikl limit pro Halové mistrovství světa v Portlandu. V dálkařském sektoru jednoznačně zvítězil Radek Juška, který o 3 centimetry překonal osmimetrovou vzdálenost.

Zobrazeno 2341 krát
Naposledy upraveno: út., 5. březen 2024 17:29
Pro psaní komentářů se přihlaste