čt., 14. leden 2021 14:51

Na turnaji Oktagon 21 s novinkami a elitou domácí scény

OKTAGON 21 OKTAGON 21 Zdroj: https://www.facebook.com/oktagonvyzva
Brno – Na konci ledna se v brněnském Bobycentru představí bojovníci Oktagonu. Na prvním turnaji desetiletí se můžeme těšit na několik novinek. Nebudou chybět hvězdy domácí scény, představí se legendy Petr Kníže, Ivan Buchinger, talenti Tereza Bledá a Matěj Peňáz, nebo bývalá bojovnice UFC Lucie Pudilová.

Organizace se nechala slyšet, že turnaj Oktagon 20 byl nejlepším turnajem v její historii co se týče kvality zápasů. To se může změnit už dalším turnajem. Do haly se stále kvůli pandemii nedostanou diváci. Přesto zápasová karta prvního turnaje roku praská ve švech a na kvalitu bojovníků si rozhodně stěžovat nemůžeme. Nebude chybět ani titulová bitva a veteráni nejprestižnější organizace UFC. Přesná podoba zápasové karty není známa, ale organizace už představila většinu zápasů na svém instagramovém profilu. Hned na první turnaj nového desetiletí si organizace připravila několik novinek, které představil promotér Ondřej Novotný ve svém vysílaní MMA Letem světem.

Největší novinkou je angažování zahraničního rozhodčího, po kterém spousta fanoušků volala už nějakou dobu. Organizace tak reaguje na sporné situace z galavečerů Okatagon 19 a 20, kdy došlo k několika sporným rozhodnutím. „Pořád stojím za domácími rozhodčími na tom se nic nemění. Angažování jednoho zahraniční rozhodčího je logický krok, budeme tak lépe čitelní pro zahraniční bojovníky.“ Jméno rozhodčího ještě není známo, organizace chce rozhodčího nechat přijet a natočit s ním medailonky, aby jej posléze mohli představit fanouškům.

Další novinkou bude systém, ve kterém diváci uvidí grafiku úderů a dalších statistik v průběhu zápasů.

Končící spolupráce s O2 TV a přechod na pay per view, není už takovou novinkou, na kterou by si diváci museli zvykat. Je ale jasné, že zatím oblíbenou organizaci v televizi neuvidíme a budeme si muset za sledování turnajů platit.

Michal Kondrád vs Marek Kvasnica
Po třech prohrách se vrací do klece účastník třetí série Oktagon Výzva Michal Kondrád. Proti němu se postaví slovenský zástupce Marek Kvasnica, který má za sebou tři profesionální zápasy v MMA, ve kterých si připsal dvě výhry.

Lucia Szabová vs Rizlen Zouak
Další zástupce reality show Oktagon Výzva Lucia Szabová se skóre 3-0, se představí proti Francouzce Rizlen Zouakové, která má velké zkušenosti z juda, dokonce svou zemi reprezentovala na olympijských hrách v této disciplíně.

Branislav Zuzák vs Michal Glos
Souboj dvou mladých slovenských bojovníků. Michal Glos se představil ve své premiéře v Oktagonu v prosinci minulého roku, kdy se mu podařilo vyhrát už po dvou minutách prvního kola. Glosův protivník a zástupce SFG Branislav Zuzák naposledy vyhrál v roce 2019.

Filip Macek vs Konstandin Enev
Zápas elitních bantamových vah. Filip Macek po vítězství na Oktagonu 19 stojí před další překážkou na cestě k druhé šanci na titul. Proti němu elitní bulharský bojovník Konstandin Enev, který má na svém kontě osmnáct zápasů, z nichž vyhrál hned dvanáctkrát.

Tereza Bledá vs Judyta Rymarzaková
Jeden z největších objevů minulého roku Tereza Bledá nastoupí ke svému druhému zápasu MMA. Bledá poté co vyhrála v projektu OKTAGON UNDERGROUND a následně si ve své premiéře poradila s francouzskou Loiseau, jí čeká polka Judyta Rymarzaková. Rymarzaková je zkušenější, na svém kontě má čtyři zápasy a zkušenosti z muay thai a kickboxu. V tomto zápase uvidíme souboj stylů, ukáže se jestli Bledá prosadí svůj wrestling nebo Rymarzaková svůj postoj.

Gábor Boráros vs Matúš Juráček
V posledních letech se Gáborovi Borárosovi střídají výhry s prohrami, v té poslední nestačil na španělského zápasníka Tata Primeru. Proti němu bude stát Matúš Juráček, který byl v minulosti považován za velký talent, ale jeho kariéru přibrzdila zranění. Po skoro tříleté pauze vyhrál nad Janem Širokým a teď si brousí zuby na skalp, po kterém touží nejeden bojovník domácí scény.

Maté Kertész vs Bruno Carvalho
Naposled prohrál Maté Kertész v titulové bitvě proti Davidu Kozmovi. Teď se chce Kertész vrátit zpět a zabojovat o další titulovou šanci. Proti Kertészovi se postaví pro české fanoušky neznámý Portugalec Bruno Carvalho, ten má na svém kontě čtyři zápasy a všechny ukončil před limitem.

Lucie Pudilová vs Marta Waliczek
Po velkém emotivním vítězství nad Cornelii Holm, kde se proti Lucii Pudilové postavil osud, přes komplikace nastoupila do zápasu, ve kterém se po třech kolech radovala z vítězství. Pudilová po dlouhých letech vyměnila gym a přestoupila do bratislavské OFA. Pod vedením Iliji Šondriče chce vyhrát titul Oktagonu a vrátit se zpět do UFC. V cestě za jejím snem jí bude stát nepříjemná bojovnice Marta Waliczek, ta si chce dojít pro cenný skalp. „Pudilová je kvalitní zápasnice, ale dělá několik chyb, která potrestám,“ nechala se slyšet Waliczek.

Miroslav Štrbák vs Karol Ryšavý
Bratrovražedný souboj dvou slovenský gymů bratislavské OFA a trnavského SFG. Miroslav Štrbák naposled prohrál ve fantastické titulové bitvě s Mateuszsem Legierskim. Štrbák se chce dostat co nejdříve k další titulové bitvě. Karol Ryšavý má ale stejný plán. Po nedávné prohře s Ronaldem Paradeisrem se mu titulový sen rozplynul, to by se ale mohlo změnit, pokud by se mu podařilo porazit Štrbáka.

Petr Kníže vs Leandro Silva
Nestárnoucí Petr „Monster“ Kníže přichází do Oktagonu ve svých 43 letech a má hned ty nejvyšší cíle: „Chci tady získat titul, to je jediné, co mi chybí.“ Kníže prohrál ze svých dvanácti zápasů jen jednou, a to proti českému „Terminátorovi“, který mu teď pomáhá s přípravou. Proti němu se postaví postrach divize Leandro Silva. Fanoušci jej můžou znát pod přezdívkou Buscape, ale teď si říká Apollo. Silva má zkušenosti z UFC, trénuje v American Top Teamu a v Oktagonu porazil obávaného polského bojovníka Roberta Bryczeka.

Ivan Buchinger vs Ronald Paradeiser
Do Oktagonu přichází legenda československé scény Ivan „Buky“ Buchinger, majitel opasků dvou světových organizací M-1 Global a Cage Warriors na svém kontě má 37 výher z nich 31 ukončil před limitem a pouze sedm porážek. Buchinger se ve své premiéře se představí hned v titulové bitvě. Proti němu bude stát jednička lehké váhy Ronald „Rony“ Paradeiser, který si poradil v posledním zápase s Ryšavým.
Původně se měl Paradeiser postavit proti držiteli titulu Legierskému, ten se však chce soustředit na svou kariéru v polské organizace KSW a nejdříve by mohl nastoupil až v létě. Tak se organizace rozhodla titul uvolnit a dala možnost Buchingerovi s Paradeiserem.

Dále se na turnaji představí Matěj Peňáz, který už zná jméno svého soupeře, ale organizace jej ještě nepředstavila. Zápasová karta tak čítá dvanáct zápasů. Oktagon 21 se uskuteční 30. ledna 2021 v brněnském Bobycentru. Fanoušci budou moci turnaj sledovat na oktagon.tv přes platformu pay per view.

Zobrazeno 983 krát
Naposledy upraveno: čt., 14. leden 2021 20:57
Pro psaní komentářů se přihlaste