čt., 27. říjen 2016 12:07

Nadaný filmař se představuje světu

Filmař se svou výhrou Filmař se svou výhrou Zdroj: Facebook Šimona Štefanidese
Rychnov nad Kněžnou – Mladým a talentovaným lidem by se měla dávat příležitost vyniknout a ukázat svůj talent. V malém městě na východě Čech se jednadvacetiletý student gymnázia vydal na filmovou dráhu. Momentálně je Šimon Štefanides studentem třetího ročníku na pražské FAMU na Filmové a televizní fakultě, kde se věnuje hrané režii. Za tu dobu již natočil několik snímků, a tak se rozhodl 12. listopadu uspořádat veřejnou projekci ve svém rodném městě, tedy v Rychnově nad Kněžnou v tamějším divadle.

Kameru vzal do ruky poprvé asi v 11 letech a začalo ho to velice bavit. První hraný film začal dělat ve svých 14. Jako gymnazista se účastni několika soutěží neprofesionálních filmů, kde okamžitě sklízel úspěchy. V tu chvíli věděl, že se vydal tou správnou cestou a že je to věc, která ho naplňuje.

Jedním z jeho prvních veřejně promítaných filmů je amatérský snímek Slepice. Dále následovaly filmy jako Praotec Čech, Dva v jednom nebo studentský film Salon Irena. K jeho větším úspěchům patří film s názvem Nehoda, kde jednu z hlavních rolí přijala a ztvárnila přední česká herečka Tereza Brodská. I ona se promítání v Rychnově zúčastní. Sama ocenila mladíkův um a scénář, a roli s radostí přijala.

Mezi Šimonovy další úspěchy můžeme zařadit výhru v soutěži Neuron v roce 2015, vyhlášenou Prima Zoom. Neuron je nadační fond pro podporu vědy. Cílem tohoto projektu je zviditelnit vědu, tudíž soutěžící mají za úkol natočit krátký film nebo video a tím popularizovat vědu. Díky výhře dostal odměnu 100 000 Kč a určitě mnoho příležitostí k dalším pracovním nabídkám. Uvidíme, zda o tomto mladém filmaři ještě uslyšíme.

Zobrazeno 2138 krát
Naposledy upraveno: čt., 27. říjen 2016 21:22
Pro psaní komentářů se přihlaste