po., 11. červen 2012 23:51

Nákupní centrum Olomouc City jde do dražby

Obchodní centrum Olomouc City jde do dražby. Prodej tohoto 18 tisíc metrů čtverečních velkého nákupního centra  bude v Česku ojedinělý.

Doposud se žádná podobná nemovitost v tuzemsku nedražila. Zároveň půjde zřejmě o historicky největší nedobrovolnou dražbu v Česku. Důvodem jsou finanční potíže vlastníka nákupního areálu, společnosti aAIM Czech Republic. Ta nesplácí sjednaný úvěr, jehož zástavou je právě nákupní centrum. Dražba se tedy uskuteční na návrh věřitele. To vše potvrdil i manažer centra Zdeněk Volf.

Informaci zveřejnila v pondělí společnost Naxos, která připravuje zpeněžení centra. „Dražba se uskuteční v srpnu letošního roku. Budoucí nejnižší podání se odvíjí od ceny, kterou stanoví znalecký posudek, a předběžně odhadujeme, že se bude pohybovat v rozpětí 200 až 300 milionů korun," uvedl obchodní ředitel Naxosu a renomovaný odborník na realitní trh Libor Nevšímal.

Olomouc Cíty je významné společenské a obchodní centrum. Jeho provoz byl zahájen v roce 2005 a  patří mezi největší komplexy svého druhu na severní Moravě. Nabízí sortiment nejrůznějších značek a služeb, restaurace a kavárny. Návštěvníci mají možnost zábavy na minigolfu nebo v multikině. Roční obrat činí zhruba 2,5 milionu eur za rok.

 

Zobrazeno 2786 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:43
Pro psaní komentářů se přihlaste