ne., 4. prosinec 2011 00:24

Nakupujte za Olomócké držgrešle!

OLOMOUC - Olomouc zavádí po vzoru dalších měst nové platidlo – Olomócké držgrešle. Olomoucké mince budou plnit svoji funkci v průběhu vánočních trhů. Obchodníci je tedy budou přijímat od 24.listopadu do 31.prosince 2011.

Platidlo, jež bylo vyrobeno v nákladu 20 000 ks, má podobu žetonu o průměru 30 milimetrů (je tedy větší než kovová padesátikoruna) a jeho hodnota činí 40 korun. Na lícové straně dukátu je vyobrazen sloup Nejsvětější Trojice, olomoucká radnice a katedrála svatého Václava. Rub mince je zdoben znakem města Olomouce. Hlavním záměrem zavedení originálních mincí je propagace města. Olomouc se tak zapojila mezi několik dalších měst – například v Liberci mohou místní platit Libereckými rytíři, v Plzni Plzeňskými andělíčky a v Jablonci nad Nisou zas Jabloneckými groši.

Olomócké držgrešle lze zakoupit v podnicích označených informačním plakátem a speciální nálepkou. Uplatnit je můžete nejen na trzích, ale také u dalších partnerů, kterými jsou například S-cube, Vertigo club, Kožené věcičky, či Moravská restaurace.

Zdroje:

www.olomouc.cz

www.lokalnidukat.cz

Foto:

www.ceskydomov.cz

 

Zobrazeno 3484 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:42
Pro psaní komentářů se přihlaste