st., 27. duben 2016 20:30

Národní tým na Švédy nestačil a prohrál rozdílem třídy

Olomouc – Český hokejový národní tým se ve středu večer utkal v zápase Euro Hockey Tour (EHT) s mužstvem Švédska. Zápas, který se hrál ve Znojmě, se týmu trenéra Vladimíra Vůjtka nevydařil a prohrál rozdílem třídy 2:7. V tabulce EHT obsadí poslední místo, Švédové si naopak vítězstvím pojistili první příčku.

Národní tým se rozrostl o posily z NHL, Pastrňáka a Plekance, který se stal jeho kapitánem. Domácí nezačali vůbec špatně. V šesté minutě se trefil Zohorna a za další čtyři minuty přidal další gól Koukal, který důrazem před bránou využil přesilovou hru. V první třetině však stihli seveřané zásluhou Rosena snížit a první perioda skončila těsným vedením domácího týmu.

Druhá třetina byla už v režii Švédů. Nejprve střelou od modré čáry vyrovnal Hulstrom a tři minuty před druhou sirénou překlopil zápas na stranu Švédů Cehlin. Český tým si v druhé třetině vypracoval několik slibných šancí, všechny ale končily u výborně chytajícího Fastha, který pokryl i trestné střílení Davida Pastrňáka.

Třetí třetinu započali Češi náporem, ale gólově se neprosadili. Naopak svěřenci trenéra Pera Mortse byli mnohem efektivnější a dvěma trefami v rozmezí půl minuty se dostali už do tříbrankového vedení. To nakonec ještě v závěru utkání doplnili dvěma góly Backlund s Rosenem. Švédové se tak mohli radovat z vysokého vítězství 2:7.

„Do zápasu jsme vstoupili lépe a hráli jsme vyrovnaný hokej minimálně do poloviny utkání, ale pak nás soupeř přebruslil a přehrál,“ řekl České televizi trenér Vladimír Vůjtek. „Dneska jsme dostali lekci z pohybu a hokejovosti,“ dodal.

Odvetný zápas sehrají čeští hokejisté už v pátek opět ve Znojmě. Půjde o poslední zápas v této Euro Hocke Tour. Poté národní tým změří své síly v úterý v posledním zápase před světovým šampionátem, kdy vyzve tým loňských mistrů světa Kanady.

Zobrazeno 1963 krát
Naposledy upraveno: so., 23. březen 2024 13:30
Pro psaní komentářů se přihlaste