po., 20. duben 2020 22:42

Návrhářka královských svatebních šatů Clare Waight Keller končí u značky Givenchy

Clare Waight Keller Clare Waight Keller Zdroj: Instagram Givenchy
Paříž – V poslední době se snad všichni známí a renomovaní módní návrháři předbíhají, kdo dřív opustí svůj módní dům. Dalším jménem na “černé listině“ je kreativní ředitelka módního domu Givenchy Clare Waight Keller. Návrhářka, která jako první žena stála v čele značky, odchází po třech letech.

Svůj odchod ohlásila Keller na sociálních sítích. ,,Po třech úžasných letech nastal čas abych uzavřela kapitolu jménem Givenchy. Cítím se poctěna, že jsem měla možnost opatrovat odkaz této značky a dodat jí nový život,‘‘ napsala na svém Instagramu. Také samotný módní dům se k ukončení spolupráce vyjádřil a poděkoval návrhářce za společná léta. ,,Chci srdečně poděkovat Clare Waight Keller za to, co předala značce Givenchy a že důstojně opatrovala odkaz a hodnoty Huberta de Givenchyho,‘‘ uvedl Sidney Toledano, předseda a generální ředitel LVMH Fashion Group, pod kterou Givenchy spadá.

Důvod odchodu ani nástupce Clare Waight Keller zatím není známý. Je ale jisté, že návrhářka rozhodně nekončí s kariérou. ,,Vždy jsem se zaměřovala na svět haute couture a teď se teším až začnu novou kapitolu. Láska a kreativita zůstávají hlavní motiv pro to, co dělám a kdo jsem,‘‘ stálo na konci prohlášení.

Clare Waight Keller přišla do módního domu Givenchy po šestileté spolupráci se značkou Chloe. Vytvořila mnoho dechberoucích rób a stala se první ženou v čele značky. Její nejznámější šaty už ale navždy zůstanou ty svatební, které vytvořila pro vévodkyni Meghan na její ostře sledovanou královskou svatbu s princem Harrym. V roce 2018 ji Britská módní rada vyhlásila nejlepší návrhářkou pro dámské oblečení.

Zobrazeno 908 krát
Naposledy upraveno: út., 21. duben 2020 10:01
Pro psaní komentářů se přihlaste