čt., 24. říjen 2019 08:55

Neapol je po výhře 3:2 na půdě Salcburku v čele skupiny E

Dries Mertens (Neapol) se raduje z gólu Dries Mertens (Neapol) se raduje z gólu Zdroj: SSC Napoli/FB
Salcburk - Neapol se po divoké přestřelce 3:2 na půdě Salcburku dostala do čela skupiny E. Od úvodních minut diktovala Neapol tempo zápasu. Salcburk však nehodlal dát nic zadarmo a i díky střelecké formě Hålanda, kterou si drží od začátku soutěže, se jim dařilo dlouho držet krok. Nakonec předvedli hostující hráči své zkušenosti, kdy využili zaváhání obrany a vstřelili rozhodující branku. Neapol je první o bod před Liverpoolem, který vyhrál v Genku 4:1

V zajímavém zápase třetího kola Ligy mistrů zavítala Neapol na půdu Salcburku. Italský tým byl v tomto zápase jasným favoritem, což se také ukázalo hned v úvodních minutách, kdy se do gólové příležitosti dostal Mertens, jehož jedovatou střelu z malé vzdálenosti zlikvidoval brankář Salcburku Stankovic. Radost domácím fanouškům způsobil už v osmé minutě Håland, ta však byla předčasná, videorozhodčí odhalil, že se útočník domácích nacházel v ofsajdu a gól tedy neplatil. Místo Salcburku šla v 17. minutě do vedení Neapol zásluhou Mertense, jenž si naběhl na těžkou přihrávku Callejona a nekompromisně zamířil pod břevno. Domácí fotbalisté se nadále snažili o vstřelení gólu, který by znamenal srovnání stavu. Do dobrých příležitostí se dostal dvakrát Håland, ale oba jeho pokusy zneškodnil Meret. Znovu se vyznamenal ve 36. minutě, kdy chytil i střelu Daky z bezprostřední blízkosti. Šest minut před koncem se v pokutovém území provinil Malcuit a rozhodčí zápasu Turpin nařídil penaltu. Tu si postavil Håland, kterému už jedna branka nebyla uznaná a prokázal pevné nervy, když poslal balon k pravé tyči. Do šaten se šlo za vyrovnaného stavu 1:1.

Do druhého poločasu vstoupili opět lépe hráči z Neapole, jelikož hned první vážnou příležitost dokázali přetavit v gól, kdy si na přihrávku od penaltového hříšníka Malcuita naběhl Mertens a svou druhou brankou v zápase rozjásal hostující fanoušky. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat, v 72. minutě se ve vápně prosadil hlavou po centru Håland a taktéž svým druhým golem srovnal skoré zápasu. Neapol se nehodlala vzdát a chtěla všechny tři body za vítězství, a proto využila nepozornosti obrany domácích a v 73. minutě po přímočaré akci, na jejímž konci stál Insigne, se dostali hosté znovu do vedení. Poslední nadějí byla střela Hålanda v 85. minutě, avšak tentokrát tento mladý útočník nezamířil přesně a stav zápasu se dále neměnil. Neapol vyhrála po divoké přestřelce na půdě Salcburku 3:2 a dostala se tak do čela skupiny E před Liverpool. 

V dalším kole Ligy mistrů se stejný zápas odehraje tentokrát v Neapoli, snad i příště si hráči obou týmů obují střelecké kopačky a uvidíme aspoň stejně branek jako v jejich prvním vzájemném střetnutí. Neapol si bude chtít pojistit účast v dalších fázích Ligy mistrů, kdežto Salcburk se chce ještě porvat o postup, případně si zajistit Evropskou ligu ze třetího místa.

Zobrazeno 1076 krát
Naposledy upraveno: ne., 27. říjen 2019 09:58
Pro psaní komentářů se přihlaste