st., 3. duben 2019 23:18

Neapol podlehla Empoli, ztratilo i Lazio a AS Řím, Inter deklasoval Janov

SPAL Ferrara překvapivě porazil Lazio SPAL Ferrara překvapivě porazil Lazio Zdroj: http://www.spalferrara.it/la-spal-vince-al-mazza-contro-la-lazio/
Itálie - Překvapivý výsledek přineslo utkání v Empoli, kam zavítala druhá Neapol. O záchranu bojující Toskánci zvítězili 2:1. Tentokrát bez Patrika Schicka nastoupili fotbalisté AS Řím ve Florencii, ale odvezli si odtud jen bod za remízu 2:2. Jejich městský konkurent Lazio dokonce padl se SPALem Ferrara 0:1. To Inter Milán, za který nastoupil po dlouhém trucování Mauro Icardi, rozdrtil venku 4:0 Janov, i za pomoci červené karty Romera. Turín zdolal díky Belottimu 2:1 Sampdorii. Předposlední Frosinone zdolalo Parmu 3:2 a udrželo teoretickou naději na udržení.

 

Nabitý fotbalový večer odstartoval v 19 hodin výkopem mezi Empoli a Neapolí. Hosté podle očekávání od začátku jasně přehrávali domácí. Střela Younese v 19. minutě je dokonce málem poslala do vedení, projektil ale skončil těsně nad pravou šibenicí. O tři minuty později byl neúspěšný pro změnu Milik, když se mu vrhl pod nohy brankář Provedel. Na druhé straně vypálil Farías, otřel svoji ránu z práveho rohu velkého vápna o Zielińského a míč zapadl k levé tyči - 1:0.

Skóre mohl navýšit nejlepší střelec Empoli Caputo, nicméně po stříleném centru zblízka přestřelil. A tak to byla místo dvoubrankového vedení remíza. Nechytatelnou bombou se totiž z dvaceti metrů prezentoval dosavadní smolař Zieliński.

Po změně stran bylo překvapivě aktivnější domácí mužstvo a v 53. minutě strhl hlavičkou po rohu vedení na jejich stranu Giovanni Di Lorenzo. Za Neapol se o vyrovnání snažili střelami z dálky oba zmínění Poláci, ovšem ani jeden neuspěl. Empoli mohl uklidnit ještě Farías, v 75. minutě však svůj únik nezakončil dobře. Přesto si domácí připsali veledůležité vítězství.

Fiorentina si rozdělila body se Schickovým Římem, Čech ale nehrál

Domácí AS i hostující Fiorentina nemají poslední dobou příliš oslnivou formu. Zápas mohl začít rychlým gólem, když Benassi hlavičkoval ve 4. minutě sám ve vápně. Ten sice ještě nedal, ovšem ve 14. minutě se prosadil po rohu Pezzella a hosté tak šli přeci jen do vedení. O pouhou minutu později domácí dokázali srovnat. Kluivert našel přesným centrem hlavu Zaniola a ten se trefil přesně k tyči. Vedení Fialkám mohl vrátit Muriel, jeho dělovku z 30 metrů však Mirante vyrazil na tyč.

Po návratu na hrací plochu se opět prosadila Viola. Benassi stihl nákop za obranu, odcentroval a sražený balon za šestnáctku napálil do brány Gerson. Vlci na vyrovnání znovu nepotřebovali mnoho času. Po šesti minutách si na levém okraji pokutového území našel odražený míč Perotti a zamířil přesně ke vzdálenější tyči. O jejich výhře mohl v poslední příležitosti rozhodnout Džeko, svoji hlavičku však nestlačil pod břevno. Svěřenci Claudia Ranieriho se tak bodově srovnali s Atalantou, Turínem a Laziem na děleném šestém místě.

Inter opět s Icardim, ten hned skóroval a pomohl porazit Janov

Odskočit městským rivalům a přiblížit se Neapoli. K této situaci potřeboval Inter vyhrát v Janově. A za tímto cílem si šel od úvodní hvizdu, navíc hned první šanci přetavil v gól. Střílený pas z levé strany od Asamoaha uklidil do brány Gagliardini. Ihned poté běžel sám na bránu usmířený Icardi, nicméně orazítkoval pouze tyč. Pak ho ale fauloval ve vápně Romero a argentinský snajpr penaltu proměnil. Pro Romera navíc zákrok znamenal červenou kartu.

V 54. minutě náskok ještě zvýšil Perišić. Využil přesné přihrávky od Icardiho, po níž obstřelil po zemi brankáře. Definitivní pojistku přidal druhým zásahem večera po Perišićově rohovém kopu Gagliardini. Inter si tedy o něco upevnil třetí pozici.

V boji o Poháry Turín přehrál Sampdorii

Do hlavního města Piemontu zavítali hráči janovské Sampdorie, kteří se na ně v minulém kole bodově dotáhli. Domácí se zase chtěli posunout směrem vzhůru a právě oni začali lépe. Ve 13. minutě Ansaldiho hlavičku zvládl do tyče vyrazit Audero, ale na „palici” Belottiho z 34. neměl nárok. A domácí střelec se prosadil ještě jednou když v 45. minutě uklidil po rychlém brejku sraženou přihrávku Ansaldiho.

Ve druhém poločase mohl nejprve pohledným volejem snížit Ramirez. Následně i Defrel, avšak ani on nemířil dostatečně dobře. Sampdoria i nadále srdnatě bojovala a přeci jen se zmírnění náskoku dočkal, když Gabbiadini využil přízemní střelou přesný pas od Defrela. Víc se jim toho bohužel pro ně nepodařilo, a tak se jim místa v Pohárech o něco vzdálila.

Téměř jistě sestupující Frosinone obralo o body Parmu

Předposlední Frosinone přivítalo Parmu, která se drží v klidném středu tabulky. I přes minimální pravděpodobnost záchrany vstoupili lépe do utkání domácí a v 15. minutě se ujali vedení. Sammarco našel ve vápně Valzaniu, jehož střela skončila po bloku u nohou Pinamontiho a ten se již nemohl mýlit. Parma vzápětí taktéž dopravila míč do branky, avšak dle pomezního sudího z ofsajdu. Jeho verdikt přehodnotil VAR a branku uznal. Střelcem se stal Barillá.

Těsně před přestávkou se opět radovali hráči ve žlutých dresech. Nejprve sice Pinamonti napálil pouze břevno, ale ve druhé minutě nastavení vsítil gól do šatny Valzania, když se trefil přesným obstřelem do pravého horního rohu. Po změně stran Parma znovu dokázala srovnat. Poté, co obě mužstva zahodila po jedné možnosti, se penaltovým faulem provinil kapitán Sammarco a Fabio Ceravolo dal na 2:2. Tento stav dlouho vypadal jako konečný, ale po 13minutovém zkoumání videa nařídili rozhodčí další penaltu, tentokráte pro domácí, a tu s ledovým klidem proměnil Ciofani. Duel tak ovládlo Frosinone

I druhý římský celek ztratil, Lazio padlo ve Ferraře

Další ze série překvapení se událo v severoitalské Ferraře, kde domácí SPAL zdolal Lazio. Přitom biancocelesti málem vedli již v 8. minutě. Immobileho však vychatal ve velké šanci Viviano. Jinak se hrálo utkání bez výraznějších fotbalových akcí. Přesto to byli zase hosté, kdo mohl skórovat. Viviano byl ovšem proti Lucasovi včas na správném místě.

Rozhodnutí tak přinesla až závěrečná minuta. V té byl faulovaný Cionek a následnou penaltu proměnil kanonýr Petagna. SPAL si touto výhrou výrazně pomohl v sestupovém boji.

Zobrazeno 1009 krát
Naposledy upraveno: st., 3. duben 2019 23:56
Pro psaní komentářů se přihlaste