ne., 29. listopad 2015 20:55

Nebojácná Strachová odstartovala novou sezonu úspěšně

Aspen, Colorado, USA – Nejlepší česká alpská lyžařka posledních let Šárka Strachová v sobotu 28. listopadu vyjela do své 14. sezóny. V prvním závodě Světového poháru v Aspenu dojela na čtvrtém místě, v druhém dokonce třetí.

Po odloženém závodě ve finském Lévi, který se neuskutečnil kvůli špatným sněhovým podmínkám, začala slalomářkám sezóna později. Nakonec se ale dočkaly a pro českou zástupkyni to bylo čekání se sladkým koncem. V úvodním slalomu skončila čtvrtá. První místo obsadila Američanka Mikaela Shiffrinová, na druhém dojela Slovenka Veronika Velez-Zuzulová.

Mladá Američanka předvedla fantastické jízdy a v součtu časů prvního a druhého kola stanovila nový rekord v odstupu první a druhé závodnice v cíli, který činil tři vteřiny a sedm setin. „Je to pravděpodobně jedna z věcí, které se vám povedou jen jednou za život, ale jsem ráda, že se mi něco takového podařilo zrovna dneska,“ okomentovala Shiffrinová svou jízdu.

Ve druhém závodě si Strachová na stejném svahu dojela pro třetí místo. Chvíli to vypadalo na stříbro, jenže spodní úsek trati se jí nepovedl tak, jako Švédce Fridě Hansdotterové, se kterou si tak vyměnila místo. Vyhrála opět fenomenální Shiffrinová, a jasně tak dala najevo, kdo bude letošním adeptem na zisk malého křišťálového glóbu.

Velký úspěch zaznamenala také mladá naděje slovenského lyžování Petra Vlhová. V sobotním závodě předvedla skvělou druhou jízdu a polepšila si na konečné jedenácté místo. V neděli ale excelentní první kolo, ve kterém zajela čtvrtý nejlepší čas, nezopakovala a nakonec skončila sedmá.

Zobrazeno 1666 krát
Naposledy upraveno: ne., 25. únor 2024 22:50
Pro psaní komentářů se přihlaste