st., 11. březen 2020 13:00

Největší parkurová jezdecká soutěž odstartovala v katarském městě Dauhá

Tři nejlepší jezdci Grand Prix Tři nejlepší jezdci Grand Prix Zdroj: jezdci.cz
Dauhá – Parkurová série Longines Global Champions Tour a Global Champions League proběhla ve dnech 5.–7. března v katarském hlavním městě Dauhá. Tyto jezdecké závody odstartovaly velmi nabitý program série závodů Global Champions, které již tradičně vyvrcholí velkým finále v Praze. Účastníky čeká závodiště v New Yorku, Madridu, Shanghai nebo například Miami Beach.

Týmovou soutěž ovládli London Knights 

Do sobotního finále vstupovalo hned osm týmů bez penalizace, ale jen dva dokázaly čisté konto obhájit. Vítězný tým London Knights reprezentovali dvojčata Olivier a Nikola Philippaertsovi a s náskokem téměř pěti sekund porazili Paris Panthers, které reprezentovali Penelope Leprevost a Gregory Wathelet. Prague Lions skončili na celkovém devátém místě a do tabulky si tak připisují třináct bodů. Česká reprezentatka Anna Kellnerová, která závodí za tým Prague Lions do těchto závodů nenastoupila. Již od začátku února se připravuje ve španělšké Olivě na hlavní sezonu, která by pro členy českého národního týmu měla vyvrcholit účastí na olympijských hrách v Tokiu.

V Grand Prix bodoval Daniel Deusser

Velmi dobrou formu předvedl německý reprezentant Daniel Deusser, který s klisnou Killer Queen VDM dokázal bez penalizace zvítězit v sobotní Grand Prix a připsat si tak na konto více než tři miliony korun. Zárověň se tak stal prvním kvalifikovaným do velkého finále v Praze, kam postupuje z každé Grand Prix Longines Global Champions Tour vítěz, případně další umístěný, pokud některý z jezdců vyhraje opakovaně. 

Další zastávkou Global Champions bude ve dnech 26.–29. března Mexico City. 

Zobrazeno 805 krát
Naposledy upraveno: po., 16. březen 2020 20:54
Pro psaní komentářů se přihlaste