st., 31. říjen 2018 09:28

Neštěstí v Leicesteru. Spadl vrtulník s majitelem fotbalového týmu

Lidé stále nosí květiny Lidé stále nosí květiny Zdroj: FB - Leicester City Football Club
Leicester – Po skončení zápasu Premier league mezi Leicesterem a West Hamem se stala tragédie. V sobotu 27.října ve večerních hodinách se zřítila helikoptéra majitele Leicesteru na parkovišti vedle stadionu. Hned po startu selhal motor. Klub potvrdil informaci, že na palubě byl majitel klubu, který nepřežil.

"Helikoptéra vzlétla z plochy stadionu stejně jako po každém zápase. Po několika sekundách začala nekontrolovatelně padat k zemi," popsal situaci reportér Sky Sports News Rob Dorsett. Až během neděle se objevovaly informace, že podle očitých svědků byl na palubě majitel klubu spolu se dvěma piloty a jednou neidentifikovanou osobou. Informace o tom, že ve vrtulníku seděla i jeho dcera, klub vyvrátil. Majitel „lišek“ létal pravidelně na zápasy svého týmu z Londýna.

Vrtulník po dopadu na parkoviště začal okamžitě hořet. Na místo se ihned sjely všechny složky záchranného sboru. I přes okamžitý zásah se bohužel nepodařilo nikoho zachránit. Podle všeho za katastrofou stojí selhání motoru.

V pondělí úřady potvrdily oběti

S thajským miliardářem letěl jeho asistent Punpare a thajská královna krásy Suknamaiová. Vrtulník řídil pilot Eric Swaffer, který zde byl i se svou ženou Rozou. Swaffer létaval více než 20 let. Podle odborníků by takové selhání motoru nezvládl žádný pilot.

Od sobotního večera lidé stále nosí květiny a vzdávají hold i na sociálních sítích.

Zobrazeno 1649 krát
Naposledy upraveno: st., 31. říjen 2018 17:17
Pro psaní komentářů se přihlaste