po., 1. červen 2020 01:48

NHL Play off může začít!

NHL se znovu rozjíždí NHL se znovu rozjíždí Zdroj: nhl.com
Trvalo to dlouho, pauza od hokeje byla dlouhá, ale po jedné smutné zprávě za druhou se hokejový fanoušek může radovat. NHL se vrací a to tak, že rovnou s play off. Systém, který odtajnilo vedení ligy, byl schválen kluby a už se začíná vyjednávat o podmínkách.

Česká liga ukončena bez vítěze. Mistrovství světa ve Švýcarsku zrušeno. Po více než dvou měsících má však hokejový fanoušek důvod se radovat – NHL se vrátí a o bitvu o Stanley Cup nepřijdeme. Vedení ligy sice stále nesdělilo, kdy přesně se začne, ale to by se mělo upřesnit v nejbližších dnech. Jisté zatím je, že se nezačne hrát, dokud to nebude bezpečné, hráči a realizační týmy, média a všichni, kteří budou přítomni budou testováni na COVID-19. Další důležitou informací je, že se bude hrát bez fanoušků a na speciálně vybraných lokacích. Ty by měly být 2–3, ale reálnější je varianta se dvěma místy, kde kluby odehrají svá utkání – jedno místo pro každou z konferencí.

Jak to tedy vše bude probíhat?

Základní sezóna byla ukončena a platí pořadí, které bylo v den přerušení soutěže. Místo bodů se komisaři rozhodli seřadit týmy procentuálně z důvodu rozdílného počtu odehraných zápasů. Ukončení základní části vedlo i k určení prvních trofejí. Prezidentský pohár pro nejlepší tým po základní části berou Bostonští medvědi. Co se individuálních trofejí týče, tak Art Ross Trophy bere se 110 body olejář Leon Draisaitl, Maurice Richard Trophy si za 48 gólů už podeváté po sezoně převezme Alexander Ovečkin z Washingtonu, tentokrát se však o ni bude dělit s bostonským Davidem Pastrňákem, který se tak stal po Milanu Hejdukovi druhým Čechem, jenž vyhrál tuto trofej.

A teď už k samotnému systému letošního Stanley Cupu. Do play off postoupilo z každé konference prvních 12 celků. Týmy na 5. až 12. místě si zahrají předkolo play off hrané na tři vítězné zápasy. Aby nebyly zvýhodněny větší rozehraností, tak první 4 týmy v každé konferenci si zahrají každý s každým. Tabulka těchto skupin pak určí jejich nasazení pro play off. Poté by se mělo pokračovat klasickým formátem, možná je však i varianta že konferenční čtvrtfinále a semifinále by se odehrály taky pouze na tři vítězné zápasy.

 

VÝCHODNÍ KONFERENCE:

Skupina: Boston Bruins, Tampa Bay Lighting, Washington Capitals, Philadelphia Flyers

(5) Pittsburgh Penguins X Montreal Canadiens (12)
(6) Carolina Huricanes X New York Rangers (11)
(7) New York Islanders X Florida Panthers (10)
(8) Toronto Maple Leafs X Columbus Blue Jackets (9)

 

ZÁPADNÍ KONFERENCE:

Skupina: St. Louis Blues, Colorado Avalanche, Vegas Golden Knights, Dallas Stars

(5) Edmonton Oilers X Chicago Blackhawks (12)
(6) Nashville Predators X Arizona Coyotes (11)
(7) Vancouver Canucks X Minnesota Wild (10)
(8) Calgary Flames X Winnipeg Jets (9)

Zobrazeno 1896 krát
Naposledy upraveno: út., 2. červen 2020 13:08
Pro psaní komentářů se přihlaste