po., 27. březen 2017 10:16

Nocí s Andersenem provede děti Čtyřlístek

Děti během noci s Andresenem přečtou speciální díl Čtyřlístku Děti během noci s Andresenem přečtou speciální díl Čtyřlístku Zdroj: ČTK
Třebíčsko – Již posedmnácté zůstanou otevřené brány knihoven i přes noc. Koná se totiž další ročník populární akce Noc s Andersenem, která se těší velké přízni nejmenších čtenářů. Děti, vybaveny polštářky a spacáky, se vypraví na noční čtení pohádek a spoustu dalšího dobrodružství.

Letos se akce uskuteční v pátek třicátého prvního března. Jaroměřické děti se mohou těšit na tradiční soutěžení, večerní procházku nebo čtecí a sportovní pásmo. Kdo by se chtěl ještě přihlásit, má už ale smůlu. „V naší knihovně máme limit 15 – 16 dětí, protože jsme omezeni sociálním zařízením knihovny. O akci je velký zájem, místa jsou zaplněná hned v únoru. K letošnímu ročníku jsme obdrželi i speciální díl Čtyřlístku, vydaný pro tuto událost,“ řekla jaroměřická knihovnice Jitka Kriegsmanová.

Volno není už ani v třebíčské knihovně, kde je ústředním tématem právě Čtyřlístek. „Máme přihlášených dvacet osm dětí. Jsme domluvení se Základní školou Týnská, máme přihlášené jejich prvňáčky, je to pro ně taková odměna, že chodí celý rok do knihovny. Hlavním tématem je u nás Čtyřlístek, v současné době dolaďujeme detaily, ale plánujeme takové putování po knihovně. Čtyřlístek splní různé úkoly a vlastně to bude taková cesta do pohádky,“ komentovala akci knihovnice třebíčského dětského oddělení Miluše Dolečková.

Kromě knihoven, se do Noci s Andersenem zapojila i Základní škola ve Výčapech nebo Mateřská škola Duha v Třebíči.

Hlavním tématem letošního ročníku je právě český komiks Čtyřlístek vycházející od roku 1969. Děti se během večera přenesou do pohádkového světa, kterým je provedou Fifinka, Myšpulín, Pinďa a Bobík. Dále se děti setkají i s Andersenovými pohádkami. Pro letošní ročník Noci s Andersenem dokonce vyšlo i speciální číslo Čtyřlístku. Hlavní děj se odehrává v tajemné knihovně, s podobným průběhem jako má ta opravdová noc. Časopis letos vyhlásil i výtvarnou soutěž. Vítězný komiks bude otištěn v dalším vydání Čtyřlístku.  

Zobrazeno 2103 krát
Naposledy upraveno: po., 27. březen 2017 17:59
Pro psaní komentářů se přihlaste