čt., 15. listopad 2018 13:43

Florbalová nominace České republiky na domácí šampionát je kompletní. Finský stratég Petri Kettunen překvapil

Nominace České Republiky je na světě Nominace České Republiky je na světě Zdroj: Český florbal
V úterý 13. listopadu se široká florbalová veřejnost dočkala významné chvíle. Finský kouč Petri Kettunen zveřejnil nominaci České republiky na blížící se Mistrovství světa, které se po deseti letech vrátilo do Česka. Celý šampionát se odehraje v Praze, konkrétně v O2 Aréně a v Podvinném mlýně, a to od soboty 1. prosince do neděle 9. prosince. Nominovaní jsou dva brankáři, sedm obránců a jedenáct útočníků.

Brankářská dvojice byla zřejmá delší dobu. Jedničkou pravděpodobně bude vítkovický gólman Lukáš Souček, kterému bude krýt záda Lukáš Bauer, který chytá za loňské mistry z Mladé Boleslavi. V obranné řadě získali nominaci Ondřej Němeček ze švédského Linkopingu, Jiří Bauer z FBC Ostrava, Milan Garčar ze Sparty Praha, Martin Kisugite z švýcarského Langnau, Martin Pražan z Chodova, Patrik Suchánek z Helsingborgu a Lukáš Veltšmíd z Aligators Malans. 

V útočné fázi hry naší reprezentace budou hrát Milan Tomašík a Jiří Curney, kteří spolu hrají za Mladou Boleslav. Z vítkovického týmu se z nominace můžou radovat Josef Rýpar a Adam Delong. Dále se turnaje zúčastní Marek Beneš z Tatranu Střešovice, Daniel Šebek z Helsingborgu, Patrik Dóža ze švýcarského Konizu, Matěj Jednřišák z Likopingu a Tom Ondrušek z Chodova.

Mladá krev

Obrovským překvapením je nominace dvou mladíků. Konkrétně jde o šestnáctiletého Filipa Langera z Tatranu, který je jedním z největších talentů historie světového florbalu. Ještě větším překvapením je nominace chodovského útočníka Mikuláše Krbce, který sice v devatenácti letech absolvoval většinu zápasů v reprezentaci za poslední dva roky, jenže v české Tipsport Superlize má za 12 utkání pouze osm bodů za tři branky a pět asistencí, což je na reprezentaci hodně málo. 

Česká republika odehraje ve své skupině A tři utkání. Postupně se utká se Švýcarskem, Lotyšskem a Německem. Poté si to pravděpodobně rozdají ve čtvrtfinále s Dánskem či Norskem. 

Zobrazeno 1394 krát
Naposledy upraveno: čt., 22. listopad 2018 12:55
Pro psaní komentářů se přihlaste