ne., 30. říjen 2016 11:09

Nová Miss Earth je z Ekvádoru

Zleva: Brazílie, Ekvádor, Kolumbie, Venezuela Zleva: Brazílie, Ekvádor, Kolumbie, Venezuela Zdroj: Facebooková stránka Miss Earth
Manila - Novou „Slečnou planety Země“ se stala Katherine Espin z Ekvádoru. Tento ročník Miss Earth zcela ovládly půvaby krásek z latinské Ameriky. Na druhém místě se umístila Michelle Gomez z Kolumbie, která získala i titul Miss Air. Třetí místo získala Stephanie De Zorzi z Venezuely. Venezuelka získala také titul Miss Water a titulem Miss Fire se může chlubit Bruna Zanardo z Brazílie. 

Českou republiku zastupovala Kristýna Kubíčková, která se ale bohužel neprobojovala ani do semifinálové šestnáctky. I přesto na sebe naše zástupkyně upozornila. Uspěla v talentové soutěži a ve finálovém klání vybojovala druhé místo. Kristýna vystoupila s latino show, ve které předvedla mix karibských tanců. V minulosti několikrát získala titul mistryně světa v latino show, a proto byla volba talentové disciplíny jasná. První místo obsadila reprezentantka z Mongolska, která předvedla akrobatické vystoupení a třetí místo získala zástupkyně Haiti s dramatickou scénkou.

Jedním z hlavních požadavků na soutěžící je, aby měly šaty vyrobené z ekologických materiálů. Pro Kristýnu Kubíčkovou hlavní šaty s dlouhou žlutou hedvábnou sukní vytvořila módní návrhářka Dominika Sedláčková. Další povinností je přivézt národní dar, kterým se letos stal set náušnic s vltavínem. Tento dar byl určený pro každoroční charitativní akci, která je součástí soutěže. Výbava modelek musí obsahovat i národní kostým, který letos vytvořila Marie Stará. Ta se nechala inspirovat jihovýchodní Moravou a hlavním prvkem se stal ornament, který se vyšíval na lidové kroje z okolí Moravských Kopanic.

V minulosti se soutěž podařilo vyhrát jen jedné představitelce České republiky, a to Tereze Fajksové. Nejvyšší bilanci vítězství mají Filipíny, které mají už tři vítězky této soutěže krásy. Hned v závěsu se dvěma vítězkami jsou Brazílie a Venezuela.

 

Zobrazeno 1884 krát
Naposledy upraveno: ne., 30. říjen 2016 20:55
Pro psaní komentářů se přihlaste