čt., 27. říjen 2016 12:47

Nová sněžná děla zařídí na libereckých sjezdovkách více sněhu i návštěvníků, věří vedení sportovního areálu Ještěd

Ski areál Ještěd Ski areál Ještěd Zdroj: Facebook Ski areálu Ještěd
Liberec – Zima se blíží a z toho se radují především milovníci zimních sportů. Jejich nároky se však každým rokem zvyšují a čím dál častěji vyžadují stejnou úroveň tuzemských ski areálů, jakou znají z Alp či Tater. Liberecký ski areál Ještěd proto neotálel a podle baťovského hesla „Náš zákazník, náš pán“ připravil pro lyžaře na letošní zimu nový systém zasněžování.


V posledních letech se sněhové podmínky v České republice značně zhoršují. Každým rokem je na českých horách méně sněhu a to je jeden z důvodů, proč lyžaři stále častěji jezdí za bílou nadílkou do sousedních Alp nebo Tater. Lyžařský areál nad Libercem se proto rozhodl tento problém řešit a nalákat tak návštěvníky zpět na sjezdovky pod Ještěd. Nakoupil nová sněžná děla, která se díky vestavěným čidlům teploty a vlhkosti vzduchu sama zapnou. „S čidly nastartujeme celý náš zasněžovací systém do jedné hodiny, bez čidel začal kompletně pracovat až za šest hodin,“ říká pro iDNES.cz ředitel ještědského areálu Jan Svatoš. Liberecký areál se nechal touto inovací inspirovat od nedalekého lyžařského areálu v Jizerských horách, který si systém chválí.


Ne však pouze novou technologií týkající se sněžných děl se sportovní areál, který patří statutárnímu městu Liberec, snaží přilákat více návštěvníků. Mezi další změny se tak zařadily i úpravy na rolbách, které by měly zajistit kvalitnější a rychlejší upravení sjezdovek. Celkově se investice vyšplhaly na několik milionů korun, vedení ještědského areálu ale věří, že se jim peníze a úsilí vrátí a to v podobě velké návštěvnosti a spokojených lyžařů, kteří se na sjezdovky budou rádi vracet.

Zobrazeno 2211 krát
Naposledy upraveno: pá., 28. říjen 2016 20:04
Pro psaní komentářů se přihlaste