čt., 28. duben 2016 22:57

Nové ostravské kavárny lákají zákazníky na kočky

Ostrava - Mňoukání, káva, hebounké kožíšky a zákusky. Fenomén kočičích kaváren dorazil také do Ostravy. V dubnu se v severomoravské metropoli otevřely už dva nové podniky, které skloubí pohodlné posezení u kávy a mazlení se s čtyřnohými zvířátky. Ostrava se tak zařadila mezi další města, kde se takovéto kavárny původem z Japonska, objevily.

První kavárnu s kočičími mazlíčky otevřeli v Ostravě Hrabůvce na ulici Doktora Martínka. Jmenuje se Mňaucoffe. V kavárně je osm koček, které většinou zachránili majitelé před útulkem. „Jenom jedno zvíře jsme koupili přímo od chovatelky a to mainskou mývalí kočku, která ale není žádný šampion,“ popisuje zvířecí obsazení kavárny provozovatel Roman Wolf.

Mňaucoffe otevřela své dveře návštěvníkům 19. dubna letošního roku. „Inspirací nám byly jak japonské kočičí kavárny, tak rozmáhající se kavárničky v centru Ostravy. Ale důvod také byl, že v obvodu Jih je zrovna málo míst, kam můžou přijít maminky přímo i s dětmi,“ vysvětluje spojení kavárny s dětským koutkem Wolf.

O týden později se v centru města otevřela další kočičí kavárna Čauky mňauky cafe. A potvrzuje tak rostoucí trend takovýchto podniků, které se již objevily v Praze, Olomouci či Opavě.  

Zobrazeno 3318 krát
Naposledy upraveno: st., 10. duben 2024 20:48
Pro psaní komentářů se přihlaste