út., 17. březen 2020 11:31

Nymburská nemocnice sbírá doma vyrobené roušky

Vchod do areálu nemocnice Vchod do areálu nemocnice Zdroj: Petr Bělka
Nymburk - Nemocnice v Nymburce vydala výzvu široké veřejnosti. V současné situaci epidemie viru COVID-19 nemá nemocnice dostatek ochraných zdravotnických roušek. Prosí tedy všechny kdo umí šít, aby začali roušky ve volném čase vyrábět a nosili je nemocnici na kontaktní místo. Roušky poté projdou dezinfekcí v nemocniční prádelně a budou sloužit místním lékařům a sestrám.

V celé zemi momentálně panuje nedostatek ochranných roušek. Lékárny mají vyprodané zásoby a zásilky nového zboží na nejdůležitější místa vyjednává přímo vláda. Obyvatelé vzali situaci do svých rukou a začali si ochrané masky šít sami ze zbytků látek. Právě v nezávislých švadlenách nalezla naději Nymburská nemocnice, jejíž zásoby se prudce tenčí. Vedení nemocnice rozhodlo o vydávání materiálu na šití široké veřejnosti a následný sběr hotových výrobků.

Vyrobené roušky pro nemocnici musí být vyrobené pouze z bavlněné látky, pracovníci sběru odmítají například roušky s gumičkami, které při desinfekci nevydrží vysokou teplotu praní a praskají. Ideálně požadují roušky dvouvrstvé, probíhá ale i sběr jednovrstvých, které personál později upraví. Nemocnice má zájem i o materiál na výrobu, který prověří a následně rozdá k šití. Kontaktní místo pro sběr roušek bylo vedením určeno na obchodní pasáž Grand v Palackého třídě. Sběr materiálu pro šití probíhá denně od 10:00 do 11:00, sběr vyrobených roušek poté od 16:00 do 18:00. Kdo se nemůže dostavit osobně ke sběru a přesto by rád přispěl, může poslat své výrobky na adresu: Boleslavská 425, 288 02 Nymburk. Na balíček je nutné připsat SKLAD - ROUŠKY.
Zdroj: https://nymbursky.denik.cz/zpravy_region/nymburska-nemocnice-zavadi-kontaktni-misto-pro-sber-rousek-20200316.html

Zobrazeno 1019 krát
Naposledy upraveno: út., 17. březen 2020 17:08
Pro psaní komentářů se přihlaste