pá., 14. říjen 2016 13:26

O hokejové hvězdě Jaromíru Jágrovi vznikne celovečerní dokument

Jaromír Jágr Jaromír Jágr Zdroj: Facebooková stránka Jaromír Jágr
Zná ho celý sportovní svět, pro mnohé hokejisty je hrající legendou, pro fanoušky fenoménem. Svým životním stylem, těžkou dřinou a 22 odehranými sezonami v NHL fascinuje nejen milovníky nejrychlejšího týmového sportu, ale i odborníky v oblasti kultury. Proto vznikne dokument s názvem 68, který život Jaromíra Jágra zachytí v plném rozsahu.


Pro vytvoření celovečerního dokumentu se rozhodl český producent Jiří Jurtin, který má například za sebou film Lída Baarová. "S pokorou jsme od pana Jágra přijali souhlas, že můžeme zachytit jeho poctivou a neopakovatelnou cestu až na světový vrchol," potvrdil svými slovy Jurtin Blesku. Diváci se mohou těšit na archivní záběry nebo nikdy neodvysílané rozhovory s rodinou či trenéry, které budou součástí snímku.
První klapka dokumentárního filmu, jehož název nese číslo dresu nejslavnějšího českého hokejisty, by měla padnout již v listopadu tohoto roku. Premiéry se pak dočkáme o rok později, a to v době oslav 100. výročí založení americké NHL, na kterých bude Jágr důležitou osobností. Film by se měl natáčet v České republice, stejně tak i v zahraničí, především pak ve Spojených státech.

Jaromír Jágr je asi nejznámější český hokejista působící v zámořské NHL, který momentálně hraje za Florida Panthers. Jeho cesta za snem začala v kladenském hokejovém klubu, který Jágr nyní většinově vlastní. Fanoušci si často tento středočeský klub spojují právě se známou hokejovou hvězdou, kam se díky jeho někdejšímu působení stále hlásí noví mladí hokejisté s vidinou stejně hvězdné kariéry, jakou si Jaromír Jágr vybudoval. S českou hokejovou reprezentací vyhrál olympijský turnaj i mistrovství světa. Díky výhře ve Stanley Cupu se poté zařadil mezi hokejové legendy, které jsou členy prestižního Triple Gold Clubu.

Zobrazeno 2293 krát
Naposledy upraveno: ne., 30. říjen 2016 21:57
Pro psaní komentářů se přihlaste