po., 13. březen 2017 23:20

Oba semifinálové zápasy v hokeji ovládly domácí celky

Budějovický Motor slaví první semifinálovou výhru Budějovický Motor slaví první semifinálovou výhru Zdroj: hcmotor.cz
České Budějovice - Pondělní večer nepatřil jen prvním kolům čtvrtfinále naší nejvyšší hokejové soutěže, ale i prvním zápasům semifinále WSM ligy. Doma zahájily semifinálové zápasy České Budějovice, které hostily pražskou Slavii a Jihlava, která přivítala kladenské Rytíře. Oba zápasy ovládli domácí. Budějovický Motor zvítězil 3:1 a Kladno zůstalo bez gólu, podlehlo Jihlavě 1:0.

Závěr prvních deseti minut úvodní třetiny byl ve znamení větších šancí na obou stranách. Nejprve se do nebezpečné šance dostal slávistický Jiří Rys, který z bezprostřední blízkosti pálil na bránu domácích. Po chvíli na druhé straně vypálil Roman Vráblík. Puk vypadl slávistickému brankáři z lapačky, ke štěstí hostů ale letěl nad bránu. V jedenácté minutě už měli domácí štěstí více. Ve vlastním oslabení se trefil Michal Chovan. Celý zápas se poté nesl v podobném duchu. V osmé minutě druhé třetiny zvýšil na 2:0 Rok Pajič. O chvíli později navyšoval Motor skóre už na 3:0. V přesilové hře se trefil Miloslav Čermák. V půli třetí třetiny zazlobila hostující Slavie. Kontaktní gól vsítil Martin Šagát, který využil přesilovou hru. České Budějovice si však svoje vedení pohlídaly a k dalšímu gólu už Slávisty nepustily. V semifinále WSM ligy tedy vedou 1:0.

Druhý zápas se odehrál na ledě Dukly Jihlava, která se postavila proti hostujícím Rytířům z Kladna. První třetina tohoto semifinálového zápasu přinesla hned pět vyloučení. Ani jedno však žádný z týmů nedokázal využít. Na konci třetiny se do větší šance dostalo Kladno. Hosté využili nepřesnosti jihlavských hokejistů, brankář Svoboda ale všechny šance pokryl. V prvních deseti minutách druhé třetiny měli více ze hry kladenští, svých šancí ale nedokázali nijak využít. Ve třicáté druhé minutě se potvrdilo pravidlo nedáš-dostaneš. Radek Hubáček namířil přesně. Cikánek nestihl včas zareagovat a na puk si pouze sáhl. Dukla vedla v půli zápasu 1:0. Do konce zápasu už žádný gól nepadl a Jihlava tak vede v sérii stejným poměrem, jako vyhrála první zápas.

Zobrazeno 1987 krát
Naposledy upraveno: út., 14. březen 2017 20:27
Pro psaní komentářů se přihlaste