út., 8. prosinec 2015 15:44

Odmítl nabídku vedoucího týmu Premier League, jde do Sparty

Sparta ohlásila první "zimní" posilu. Pražský klub získal Ondřeje Mazucha. Ten má za sebou rok bez fotbalu, kdy podstoupil operaci kolena. Po zranění s Letenskými už od léta trénoval a dnes s klubem podepsal smlouvu do 30.června 2020.

Šestadvacetiletý stoper bude nastupovat s číslem dva, které před ním oblékal i Tomáš Řepka. "Odmalička byl můj vzor a jsem rád, když mě k němu někdo přirovná," řekla nová posila Sparty. Mazuch by chtěl navázat na výkony, které předváděl Řepka. Znamená silnou konkurenci pro sparťanského Marečka, Brabce, Holka i Costu. Na jaře bude se Spartou hrát play-off Evropské ligy a také s ní sehraje boj o titul v Synot lize, kde na vedoucí Plzeň ztrácejí sparťané jen tři body.

"Od léta, kdy mi skončila smlouva v Dněpru, mi volalo hodně agentů, každý den někdo jiný, a zjišťovali, jak na tom jsem," uvedl Mazuch. Jeho agent potvrdil, že se o něj zajímaly i týmy jako Málaga, West Ham, Norwich, ale také Leicester, který v této sezóně vede nejvyšší anglickou ligu. Nabídky odmítl hlavně ze zdravotních důvodů, ale i proto, že v posledních letech hrál za Fiorentinu i Anderlecht. Po osmi letech se vrací zpět do Česka.

Sparta zatím další jména neprozradila, ale posily prý rozhodně plánuje. Michal Kadlec, o kterém se také spekuluje, má však ve Fenerbahçe smlouvu až do léta.

Zobrazeno 2026 krát
Naposledy upraveno: út., 5. březen 2024 16:33
Pro psaní komentářů se přihlaste