st., 20. duben 2016 08:26

Olomouc je zase o něco čistější, v sobotu se uklízelo ve velkém

Olomouc - Olomouc a řada dalších měst nejen v České republice má za sebou další organizovaný úklid. V sobotu 16. dubna se několik stovek lidí zapojilo do akce s názvem Ukliďme svět, ukliďme Česko. Přímo v Olomouci se akce zúčastnilo několik skupin dobrovolníků, přičemž nejvýraznější byla skupina s názvem Ukliďme Olomouc.

Akci v Olomouci pořádal studijní spolek Udržitelný Palacký společně s Katedrou rozvojových studií Univerzity Palackého. Akce s názvem Ukliďme Olomouc se zaměřila na úklid areálu kolem vysokoškolských kolejí na Envelopě, prostoru kolem Přírodovědecké fakulty a postupovala podél břehů Moravy až do městské části Bělidla. Uklízely se též prostory kolem S-klubu a břehy Mlýnského potoka.

Celé akce se zúčastnilo přes 60 dobrovolníků, a to včetně maminek s dětmi, studentů či dalších občanů města, kteří pomáhali svážet pytle s odpadky na místo sběru. Odpadu se vybralo neuvěřitelné množství. Jen ve zmíněných místech se podařilo sesbírat přes 120 pytlů s odpadky. Celá událost měla velmi pozitivní ohlas a dá se očekávat, že podobné akce budou dále následovat.

„Ukliďme Olomouc byla první událost, kterou jsme jako spolek pořádali. Myslím, že nikdo z nás nečekal tak ohromnou účast, natož tak kladné ohlasy jak od samotných účastníků, tak od široké veřejnosti. Pohled na ty pytle plné odpadu člověka donutí se zamyslet nad svým chováním. Příště i tu žvýkačku raději vyhodím do koše," uvedl o celé akci jeden z koordinátorů.

Ukliďme svět, ukliďme Česko (dříve jen Ukliďme Česko) je největší dobrovolnickou organizací v celé republice. Hlavním cílem této skupiny je uklidit nelegálně vzniklé černé skládky a celkově nepořádek jako takový.

Zobrazeno 1781 krát
Naposledy upraveno: so., 23. březen 2024 13:43
Pro psaní komentářů se přihlaste