ne., 4. prosinec 2011 21:35

Olomouc ve znamení dobrovolnictví

OLOMOUC - Pokud jste dobrovolníkem nebo se třeba jen o dobrovolnictví zajímáte je pro vás v pondělí 12. prosince Olomouc to pravé město. Právě v tento den, zde proběhne konference o dobrovolnictví na, které se představí různé organizace sdružující občany, jež se rozhodli nezištně pomáhat ostatním. Aby, jste mohli strávit celý den ve společnosti lidí, kteří se zajímají o druhé, stačí odeslat přihlášku na email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. a pak přijít v době mezi 9:30 a 16:30 do Regionálního centra v Olomouci do sálu Pegasus.

Konference bude rozdělena do tří částí. Po registraci se v prvním bloku účastníci dozvědí, co to dobrovolnictví je a co všechno to znamená jak pro dobrovolníky, tak pro organizace. Ve 13:30 odstartuje druhý blok, kde se představí konkrétní pobočky organizací jako třeba ADRA Prostějov, Charita Zábřeh a mnoho dalších. To vše skončí v 16:00. Od 16:30 se však rozběhne trochu odlišný druh zábavy. Součástí této konference je totiž i slavnostní předávání cen Křesadlo 2011 („Cena pro obyčejné lidi, kteří dělají neobyčejné věci“) Goal 2011 („Ocenění dobrovolnické činnosti“).

Galavečer bude moderovat Petr Šiška a o hudební doprovod se postará Olomoucký studentský orchestr Konzervatoře evangelické akademie a Markéta Konvičková, finalistka soutěže Československo hledá superstar 2009). Pořadatelé předpokládají konec v 18:30. Akce je uspořádána k příležitosti Evropského roku dobrovolnictví 2011 pod záštitou hejtmana Olomouckého kraje Ing. Martina Tesaříka ve spolupráci s organizacemi Maltézská pomoc, o. p. s. ,Hestia, o. s.

Zobrazeno 2639 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:42
Pro psaní komentářů se přihlaste