ne., 7. říjen 2012 12:45

Olomouc vyhrála v Boleslavi a přenocovala v čele

V sobotní podvečer odehrála Sigma Olomouc další venkovní utkání, tentokrát se představila v Mladé Boleslavi. V rámci desátého kola Gambrinus ligy vyjížděla už ke svému šestému venkovnímu utkání, přesto oproti minulým sezonám právě z těchto utkání pravidelně přiváží důležité body k boji o pohárové pozice.

Zápas předpokládaného favorita neměl, což způsobila také absence několika hráčů základní sestavy v obou mužstvech. Boleslav postrádá dlouhodobě zraněné Rolka, Chramostu a Kuliče, Olomouc se musela obejít bez distancovaného kapitána Škerleho, kterého nahradil odchovanec Martin Šindelář. Divácká kulisa byla tradičně na městském stadionu velice komorní, a proto mohla asi padesátka olomouckých příznivců vytvořit svému týmu prakticky domácí atmosféru.

Začátek zápasu se nesl ve znamení větší aktivity a kombinační přesnosti domácího týmu, obrana Moravanů, patřící k nejlepším v lize, však všechny útoky spolehlivě zlikvidovala. Naopak ofenzivním hráčům hostů scházel větší klid v kombinaci a podle trenéra i větší rychlost a dravost.

Rozhodující moment utkání nastal v třicáté první minutě, kdy domácí Dosoudil fauloval na hranici vápna pronikajícího Pospíšila, rozhodčí odpískal přímý kop, na doporučení pomezního rozhodčího však svůj verdikt změnil na pokutový kop. Penaltu s přehledem proměnil olomoucký klenot Michal Ordoš, pro kterého to byl už osmý gól v deseti zápasech, čímž znovu přiměl reprezentačního trenéra Bílka, aby o tomto hráči vážně uvažoval pro nadcházející kvalifikační duely.

Ve druhém poločase se Boleslav tlačila za vyrovnáním, hrozila dlouhými centry a důrazem útočníků v šestnáctce Sigmy, ale buď olomoucká obrana, nebo výtečně chytající gólman Blaha, zabránili inkasovanému gólu. A když hanácký celek nedokázal dotáhnout žádný z protiútoků do gólového rozuzlení, skončil zápas vítězstvím hostujícího celku 1:0.

Sigma Olomouc tak znovu získala tři body z venkovního utkání a poprvé po zhruba dvou letech vládne minimálně do neděle celé Gambrinus Lize.

„Škoda, že jsme ve druhém poločase neřešili lépe brejky, jsem rád, že jsme dokázali zápas vybojovat a uhrát vzadu nulu. Snažíme se tvrdě pracovat, ale to, že jsme nahoře po třetině soutěže je jenom dílčí úspěch, uvidíme, na co to bude stačit po třicátém kole," zhodnotil situaci Roman Pivovarník.

FK Mladá Boleslav – SK Sigma Olomouc 0:1 (0:1)

Branky: 32. Ordoš (z pen.). Rozhodčí: Paták – Filípek, Blažej. ŽK: Šírl, Johana - Hořava, Vepřek, Dreksa, Navrátil, Klesnil. Diváci: 3 072

Ml. Boleslav: Miller - Bořil, Johana, Dosoudil, Šírl - Kúdela, Janíček - Fillo (63. Štohanzl), Sivrič, Mareš (66. Bulut) - Nešpor (81. Ondřejka). Trenér: Minář.

Olomouc: Blaha - Rossi, Dreksa, Šindelář, Vepřek - Pospíšil, Hořava - Schulmeister (72. Klesnil), Ordoš, Navrátil (84. Petr) - Hubník (90. Plšek). Trenér: Pivarník

 

 

 

 

Zobrazeno 1813 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:43
Pro psaní komentářů se přihlaste