út., 6. prosinec 2016 15:27

Olomoučané navrhují osobnosti na Cenu města

Model města Model města Zdroj: olomouc.eu
Olomouc - Od 1. prosince tohoto roku až do 31. ledna 2017 mohou lidé navrhovat jména osobností, které si podle nich zaslouží získat Cenu města Olomouce či Cenu za počin roku. O konečném seznamu laureátů rozhodne zastupitelstvo. Ocenění si vybrané osobnosti převezmou v červnu 2017.

Cena města je udělována kolektivům a jednotlivcům za uměleckou, hospodářskou, publicistickou a jinou činnost, práci nebo díla, která jsou v úzkém vztahu k městu Olomouci, nebo byla vytvořena na jeho území, či jinak přispívají k rozvoji města.

„Tentokrát to bude již podvacáté, co si osobnosti spjaté s Olomoucí, životem v ní a jejím rozvojem převezmou Ceny města. Již osmým rokem také oceňujeme zvláštní příležitosti, ať už v kultuře, sportu nebo zkrátka příležitosti životní, Cenou za počin roku. Sám jsem zvědavý, jaké návrhy se nám letos od občanů sejdou,“ uvedl náměstek primátora Pavel Urbášek.

Lidé mohou návrhy podávat pouze do 31. ledna 2017. Nominační formulář a již oceněné laureáty z předchozích let najdou na webu: www.cenamesta.cz. Své návrhy mohou občané posílat poštou nebo na email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Návrh musí obsahovat jméno navrhovaného kandidáta, datum narození nebo další identifikaci. Dále zdůvodnění návrhu, oblast činnosti kandidáta, jeho přínos pro město apod., a také jméno a adresu navrhovatele.

Zobrazeno 2503 krát
Naposledy upraveno: út., 6. prosinec 2016 15:51
Pro psaní komentářů se přihlaste